Nieuws Oost-Vlaanderen UNIZO roept Lothar De Keyne uit tot student-ondernemer van het jaar

UNIZO roept Lothar De Keyne uit tot student-ondernemer van het jaar

UNIZO roept Lothar De Keyne uit tot student-ondernemer van het jaar

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaunizoWe hebben op deze plaats al een aantal keer bericht over SkiLi, het bedrijf van student-ondernemer Lothar De Keyne, dat skipakken en skimateriaal verhuurt.

Lothar is op 24 mei door UNIZO uitgeroepen tot student-ondernemer van het jaar.  De ondernemersorganisatie koos Lothar omwille van zijn ondernemingszin, creativiteit en de manier waarop hij zijn project aan de vakjury presenteerde.  Lothar is laatstejaarsstudent Handelswetenschappen aan de UGent en runt SkiLi samen met  Maxime Ossieur en Max De Vos, twee afgestudeerde vrienden.

Ondertussen richtte Lothar De Keyne ook het nieuwe bedrijf AléGO op. Dat trekt hetzelfde servicemodel door naar andere markten. AléGO is de eerste verhuurdienst voor festivalmateriaal, zoals tentjes, campingstoelen, slaapzakken of matjes.  

UNIZO organiseert de wedstrijd de Student-Ondernemer van het Jaar om student-ondernemers in de kijker te zetten en hun sociaal-economische belang te onderstrepen. Steeds meer studenten starten namelijk tijdens hun studies een eigen zaak op. Uit een recente rondvraag van UNIZO blijkt dat maar liefst 4 op 10 jongeren van 16 tot 18 jaar denkt aan een eigen zaak. Vandaag zijn er al meer dan 5.000 jongeren die naast hun studies, een eigen onderneming hebben. Dat gaat van kleine bijverdiensten tot heuse ondernemingen die internationaal actief zijn. Heel wat student-ondernemers hebben meer dan potentieel om uit te groeien tot ‘volwaardige’ ondernemers. Maar als student-ondernemer is er heel wat doorzettingsvermogen en discipline nodig om studies met ondernemerschap te combineren. Bovendien zijn er een aantal sociale en financiële drempels. Met de wedstrijd, over heel Vlaanderen, wil UNIZO hen een hart onder de riem steken en de drempels onder de aandacht brengen.

Lothar haalde het van de andere finalisten Thomas De Moor van bvba Eventigrate, Nele Strauwen van Tripel V, Ali Zamani van mediStitch en Michiel De Backer van Ark Shelter.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.