Unizo Wortegem-Petegem De nieuwe ploeg werd in het bedrijf van Karel Beel in Wortegem voorgesteld. Foto: rr

Unizo start nieuwe afdeling op in Wortegem-Petegem: “En meteen ook de allerjongste ploeg van Vlaanderen”

De werkgeversorganisatie Unizo heeft in Wortegem-Petegem een nieuwe afdeling opgestart. Dat gebeurde in aanwezigheid van gedelegeerd bestuurder van Unizo Oost-Vlaanderen Jos Vermeiren, schepen Maarten Van Tieghem en ondernemer Willy Naessens, peter van de nieuwe lokale ondernemersvereniging.

De nieuwe Unizo-afdeling in Wortegem-Petegem werd in het bedrijf van Karel Beel in Wortegem boven de doopvont gehouden. “Het doet plezier een ploeg jonge ondernemers te zien die hun schouders zetten onder het ondernemerschap in Wortegem-Petegem”, zegt Jos Vermeiren, gedelegeerd bestuurder van Unizo Oost-Vlaanderen. “Het zijn jongeren die in het bedrijf van hun ouders groot geworden zijn en zich klaarmaken om de fakkel over te nemen. Het is meteen ook een primeur. Unizo Wortegem-Petegem wordt zo de allerjongste afdeling van Vlaanderen, en dat maakt me oprecht trots.”

“Toekomst bij de jongeren”

De nieuwe ploeg in Wortegem-Petegem bestaat uit voorzitter Magali De Jans (benzinestation Texaco), Elise Govaert (Infra Lippens), Britt Beel (Beel), Robin Beel (Beel), Jens Blockeel (grondwerken Blockeel), Andreas Van Thuyne (schroothandel Van Thuyne) en Eline en Thomas Cnudde (Tuin- en grondwerken Dhondt). Zij hebben de opdracht om de ondernemers uit de regio te versterken, te verenigen en te verdedigen en om zo de drie pijlers van Unizo mee vorm te geven op lokaal vlak. “De toekomst is bij de jongeren”, benadrukt Karel Beel, CEO van Beel en gastheer van de opstartactiviteit. “Tof dat deze gasten het heft in handen nemen en zich inzetten voor de ondernemers uit Wortegem-Petegem. Het is dan ook met plezier dat ik de bedrijfsruimte ter beschikking stel. Ik hoop dat veel ondernemers uit de regio zich aansluiten, zodat we de lokale ondernemersvereniging nog verder kunnen versterken.”

“Sterke ploeg vormen”

Magali De Jans, voorzitter van Unizo Wortegem-Petegem, vult aan: “De eerste activiteit is alvast een schot in de roos. We hebben 125 deelnemers. Daaraan zien we dat het nodig is om de ondernemers uit Wortegem te verenigen. Toegegeven, er zijn ook een aantal ondernemers uit Zulte, Kruisem en Waregem, maar ook zij zijn altijd welkom.” De nieuwe afdeling wordt ondersteund door Unizo Oost-Vlaanderen. “Het doel is om een sterke ploeg te vormen die in de loop van 2024 nog een aantal activiteiten organiseren. Welke die zijn, is nog niet bepaald. Unizo Wortegem-Petegem stelt zich open voor alle ondernemers uit alle sectoren, groot en klein”, besluit Johan Michels, regioverantwoordelijke van Unizo.