The Bee Academy Lochristi Fabrice Poppe. Foto: Rembrand Neirinckx

Unizo verkiest The Bee Academy uit Lochristi als Starter van het Jaar

Unizo verkoos vanmorgen de Starter van het Jaar. De eer gaat dit jaar naar The Bee Academy uit Oost-Vlaanderen van oprichter Fabrice Poppe. Met zijn onderneming verbindt hij IT-technische profielen die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt met bedrijven die op zoek zijn naar gekwalificeerde medewerkers.

The Bee Academy neemt drempels weg door mensen in een kwetsbare situatie aan te nemen, te begeleiden en te ondersteunen. Het gaat steeds om gekwalificeerde IT-profielen die in een aangepaste werkomgeving worden geplaatst.

“Terwijl bedrijven schreeuwen om gekwalificeerde IT-profielen, zitten duizenden mensen thuis door werkloosheid, burn-out en andere kwetsbaarheden", zegt CEO Fabice Poppe. "Het gaat vaak om mensen met de juiste competenties die niet meer in staat zijn om een typische voltijdse job uit te voeren met strikte uren en regels. Dat maakt voor hen de drempel te hoog om te solliciteren. Anderzijds zijn er bedrijven die voor hen openstaan en die willen inzetten op diversiteit en inclusie. Maar zij botsen op torenhoge drempels van regels, verplichtingen en administratieve rompslomp om deze mensen aan te nemen. En zo bergen ze hun idee weer op. The Bee Academy slaat hier de brug,” legt Fabrice uit.

Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, overhandigde vanmorgen samen met de partners de award. Dit gebeurde aansluitend op een Unizo-netwerkontbijt, in het bijzijn van een dertigtal ondernemers uit Lochristi.

"We gaan dieper in op de problematiek rond langdurig zieken", zegt Van Assche. "We staan op het punt om een half miljoen langdurig zieken te bereiken. Het is van groot belang om deze groep sneller, effectiever en minder vrijblijvend weer naar het werk te begeleiden. The Bee Academy pakt dit aan met ondernemerszin."