Nieuws Oost-Vlaanderen Unpaid sluit internationale alliantie met Nederlandse Payt

Unpaid sluit internationale alliantie met Nederlandse Payt

Unpaid sluit internationale alliantie met Nederlandse Payt

GENT – Unpaid, het Belgische legal tech bedrijf voor juridische invordering en Payt, Nederlands grootste debiteurenbeheerplatform, slaan de handen ineen. Door de samenwerking is het vanaf nu voor Nederlandse en Belgische klanten van Payt mogelijk om rechtstreeks uit het Payt platform hun onbetaalde facturen door de sturen naar Unpaid voor inning via de Unpaid-procedure.

De samenwerking is een belangrijke stap voor beide bedrijven in hun continue verhaal van groei en internationalisatie. De slimme debiteurenbeheer software van Payt is sinds enkele jaren beschikbaar voor Belgische bedrijven. Vanaf begin dit jaar is België een belangrijk focusgebied voor Payt door de grote vraag naar eigentijdse en betaalbare credit management oplossingen, zeker binnen de KMO-sector. Toen zij op zoek waren naar een oplossing voor hun Nederlandse én Belgische klanten met onbetaalde facturen kwamen ze als snel uit bij het Gentse digitale incassobureau Unpaid.

Verbindende kernwaarden

“Payt mag dan uitgegroeid zijn tot het grootste debiteurenbeheerplatform van Nederland, hun werkwijze met focus op klantentevredenheid, gebruiksgemak en snelle beslissingslijnen ligt nog steeds zeer dicht bij wat we zijn in de scale-up wereld. We zijn dan ook zeer blij dat Payt ervoor gekozen heeft om Unpaid als exclusieve partner voor de IOS procedure te integreren in hun platform”, zegt Dirk Dewulf, General Manager van Unpaid.

Snelle en efficiënte betalingen

“De buitengerechtelijke invorderingsprocedure of IOS procedure, die wij liever de Unpaid procedure heten, is een heel specifieke Belgische procedure die klanten die met onbetaalde facturen zitten de kans geeft om de betaling van de facturen 100% juridisch onderbouwd af te dwingen zonder dat ze via een advocaat of de rechtbank moeten. Dit is zowel voor onze Nederlandse klanten met Belgische debiteurs als voor onze Belgische klanten een geweldige oplossing om snel en efficiënt een betaling af te dwingen”, vertelt Jeroen Krosse, Country Manager België van Payt.

Succesvolle Gentse scale-up

Unpaid is een Gentse scale-up van Jeroen De Man en Dirk Dewulf. Het online platform dat gespecialiseerd is in het innen van onbetwiste B2B facturen werd in 2016 opgericht naar aanleiding van een wetswijziging die ervoor zorgde dat het innen van deze facturen een pak eenvoudiger kon. Het trok onmiddellijk de aandacht van de juridische sector door in het eerste jaar al de prestigieuze en internationale “Innovative Lawyers” award van de Financial Times te winnen. In november 2019 won het bedrijf de Credit Management Innovation Award en in 2020 is het één van de laureaten van de Bertjes in de categorie scale-up 2020. In de 4 jaar dat het bestaat trok Unpaid meer dan 975 trouwe klanten aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.