Nieuws Oost-Vlaanderen Upgrade Academy laat Leen Gorissen aan het woord

Upgrade Academy laat Leen Gorissen aan het woord

Upgrade Academy laat Leen Gorissen aan het woord

GENT – De Upgrade Academy is een forum waar alle stakeholders van het Gentse studentenhuisvestingbedrijf Upgrade Estate elkaar ontmoeten, inspireren, innoveren en ervaring & kennis delen. Dit zijn zowel investeerders als huurders, medeMerkers (zoals ze bij het innovatieve bedrijf hun medewerkers noemen), maar ook aannemers, leveranciers,… Maandelijks organiseren ze allerhande activitieten. Zo zal Leen Gorissen er op woensdag 28 oktober een keynotes geven over het belang van Natural Intelligence over Artificial Intelligence bij bedrijfsinnovatie.

De Upgrade Academy als platform bestaat al een aantal jaar binnen Upgrade Estate. Sinds mei is ook het gebouw van de Upgrade Academy geopend, de oude redactielokalen van dagblad Vooruit in de Sint-Pietersnieuwstraat in Gent. Julie Dujardin van Upgrade Estate: “We organiseren op maandelijkse basis webinars, keynotes, lunch & learn sessies (voor onze medemerkers), een Upmentorship programma & Upworkshops voor onze Upkot studenten, Upworkshop voor onze coaches, interne opleidingen,…Alles staat in het kader van connecteren, inspireren en persoonlijke ontwikkeling. Onze stakeholders krijgen ook de exclusieve kans om 2 event ruimtes in het monument te huren.”

Hybride event

De keynote van Leen Gorissen op woensdag 28 oktober kadert deze Upgrade Academy en heeft net als de andere activiteiten het doel om te connecteren en te inspireren, zeker tijdens deze corona crisis. “We organiseren dit als een hybride event: zo’n 30 mensen kunnen fysiek aanwezig zijn, rekening houdende met de veiligheidsmaatregelen. De overige deelnemers volgen online mee en kunnen op interactieve wijze vragen stellen.”

Keynote over Natural Intelligence

Leen Gorissen werkt samen met overheden en organisaties om hen te helpen ‘buiten’ te denken en ‘regeneratieve waarde te creëren’. Onze aarde heeft eindeloze veranderingen overleefd. De natuur weet wat werkt en draagt bij aan de toekomst van leven op aarde. Dus, waarom zouden wij deze natuurlijke intelligentie niet toepassen om beter en sneller te kunnen innoveren? In deze keynote deelt Leen haar baanbrekende inzichten uit de biologie en legt ze uit waarom ‘Natural Intelligence’ en niet ‘Artificial Intelligence’ op de voorgrond van bedrijfsinnovatie zou moeten staan.

Co-CEO van Upgrade Estate Nele Van Damme: “Ik volgde een tijdje geleden ook zelf de keynote over Natural Intelligence en was onder de indruk over haar visie rond innovatie. Daarom waren we blij dat we de kans kregen Leen Gorissen naar onze Academy te halen. Ondernemers kunnen hier in deze onzekere tijden heel veel van leren.”

Studenten samen online les laten volgen

Vanaf deze week ontvangt Upgrade Estate in zijn Academy ook Upkot studenten per groepjes van 3 om samen online les te volgen. Nele Van Damme: “We zien dat studenten door de maatregelen amper naar de les kunnen gaan, maar toch elkaar willen blijven zien. Op kot gaat dit meestal niet omdat ze zelden samen met richtinggenoten leven. Bij ons kunnen studenten uit dezelfde opleiding elkaar toch ontmoeten. Onze mensen zijn steeds aanwezig om hen te begeleiden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.