Nieuws Oost-Vlaanderen Upgrade Estate viert 10-jarig bestaan van het ‘Prullenbos’

Upgrade Estate viert 10-jarig bestaan van het ‘Prullenbos’

© Sfeerlab 

Upgrade Estate viert 10-jarig bestaan van het ‘Prullenbos’

GENT – Gentse ondernemers Nele Van Damme en Koenraad Belsack zijn al enkele jaren de trotse eigenaars van het Prullenbos, pal op de gemeentegrens van Laarne en Wetteren. Wat ooit begon als bos met vijver, is nu een aantrekkelijke plek van connectie en natuur, geliefd bij gezinnen en bedrijven.

Nele Van Damme en Koenraad Belsack, co-CEO’s en oprichters van Upgrade Estate, realiseren huisvesting voor studenten (Upkot), young professionals (Upliving) en groeibedrijven (Upoffiz). Mensen laten connecteren in hun gebouwen is wat hen drijft.

“Het Prullenbos is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Het is een mooi stuk bos met een vijver waar veel mensen graag gaan wandelen en fietsen. We waren bang dat iemand het zou kopen en afsluiten voor het publiek. Daarom besloten we zo’n 13 jaar geleden om het zelf te kopen”, aldus Nele Van Damme, co-CEO Upgrade Estate

Het verhaal startte in 2009 na een ongedwongen namiddag ijspret op de dichtgevroren vijver met familie en vrienden. De oh’s en ah’s die weerklonken zetten heel wat in gang. Ze begonnen plannen te smeden om van het Prullenbos meer te maken dan zomaar een bos met vijver. Het domein is uitgegroeid tot een echte belevingslocatie voor gezinnen, maar ook voor organisaties en bedrijven. Zo worden er talrijke teambuildings, vergaderingen en workshops georganiseerd in de gezellige herberg en de Boskabanne, het groepsverblijf voor 36 personen.

Sociale impact maken

Upgrade Estate heeft een uitgesproken sociale en maatschappelijke missie. En die missie wordt ook intern nagestreefd door talrijke initiatieven in het Prullenbos voor medeMerkers en hun familie, maar ook voor andere partners. Zo is ook het management team van Upgrade Estate regelmatig te gast in het Prullenbos om te vergaderen en weg te dromen over de toekomst. 

© Fotomanie

Ecologische missie in de praktijk

De realisatie van het recreatiedomein sluit nauw aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen (SDGs) van Upgrade Estate. In lijn met de aantrekkelijke groene buitenomgeving van hun huisvestingsprojecten, wordt er voor het Prullenbos ook volop gefocust op biodiversiteit. Zo zijn er maar liefst 1.200 inheemse bomen aangeplant in 2020.  Er wordt gewerkt aan een natuurvisieplan en er zullen in de toekomst initiatieven genomen worden om in de bestaande deelbiotopen de biodiversiteit te vergroten. Nele en Koenraad laten zich hiervoor adviseren door experten.

Kennisdelen en coaching jong ondernemerschap

Nele en Koenraad geloven sterk in persoonlijke ontwikkeling via inspiratie en coaching. Daarom hebben zij het Prullenbos-concept initieel zelf vormgegeven en verfijnd. Na 3 jaar hebben ze beslist om de uitbating over te dragen aan jonge ondernemers. Robin Wettinck is er ooit als jobstudent gestart en kreeg de kans om samen met zijn partner Shana Van De Velde het Prullenbosavontuur aan te gaan. Een traineeship vooraf bij Upgrade Estate gaf hen een kickstart in hun ondernemerscarrière. Deze aanpak is ook terug te vinden bij de Upkot-studenten. Zij kunnen stage lopen bij Upgrade Estate en vervolgens hun talenten verder ontplooien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.