Nieuws Oost-Vlaanderen Uplace koopt Abdijschool Dendermonde

Uplace koopt Abdijschool Dendermonde

Uplace koopt Abdijschool Dendermonde

DENDERMONDE – De Provincie Oost-Vlaanderen heeft de site Abdijschool in Dendermonde verkocht aan projectontwikkelaar Uplace, het bedrijf van Vlaamse ondernemer Bart Verhaeghe. De verkoop gebeurde onder leiding van de Afdeling Vastgoedtransacties, de vastgoedafdeling van de Vlaamse overheid.

De verkoopprocedure bestond uit twee biedrondes. De kandidaten die in de eerste ronde minimaal de door de Provincieraad goedgekeurde instelprijs boden, mochten deelnemen aan de mondelinge tweede en laatste ronde. Met de keuze voor een getrapte procedure, waaraan een ruime bekendmaking vooraf is gegaan, kon het Provinciebestuur de gelijkheid en transparantie maximaal waarborgen die van een openbaar bestuur wettelijk wordt verwacht.

De Provincie heeft de stad Dendermonde sinds 2014 nauw betrokken bij de herontwikkeling van de site. Zo ontwierp de stad, op vraag van de Provincie, in 2016 een ruimtelijk kader om de ontwikkeling van de site maximaal te verzoenen met de lokale noden en de ruimtelijke bestemmingsplannen. Dit werd in het kader van de verkoopprocedure aan alle kandidaat-kopers meegedeeld.

Geen shoppingcenter

Uplace, dat zichzelf omschrijft als “een vastgoedgroep die unieke bestemmingen wil creëren, waar werken, wonen en ontspannen in elkaar overlopen”, is vooral gekend om het omstreden winkel- en ontspanningsproject in de buurt van Vilvoorde. “Maar niets in die aard plannen we in Dendermonde”, beklemtoont woordvoerster Lies De Smedt. “Hier komt geen groot shoppingcenter. Dat kan ook niet. De site van de Abdijschool is vooral ingekleurd als woongebied en gemeenschapsvoorziening, met slechts beperkt gedeelte voor retail.”

De vastgoedgroep gaat nu de komende maanden aan de slag om, in nauw overleg met de stad Dendermonde, een project uit te werken dat deze verschillende functies samenbrengt in het hart van Dendermonde.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.