Nieuws Oost-Vlaanderen Vakantie is goed voor werknemers maar niet voor bedrijven

Vakantie is goed voor werknemers maar niet voor bedrijven

Vakantie is goed voor werknemers maar niet voor bedrijven

p1040554Volgens de laatste cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie gaat 63% van de Belgen met vakantie. Dit heeft aanzienlijke gevolgen voor het bedrijfsleven. Uit onafhankelijk onderzoek van
het gespecialiseerde rekruteringsbedrijf Robert Half, dat ook een kantoor heeft in Gent, blijkt dat 83% van de CFO’s  negatieve gevolgen ondervindt in het bedrijf tijdens de zomermaanden.

Grote bedrijven en  multinationals (88%) lijken hier in grotere mate mee geconfronteerd te worden dan kmo’s (78%). Bijna vier op tien (38%) financieel verantwoordelijken zeggen dat de commerciële activiteiten terwijl 19% aangeeft  dat het management tijdens de zomermaanden. minder leiding geeft. Nog eens 16% is daarnaast van mening dat het bedrijf – omwille van de  jaarlijkse vakanties – aan productiviteit inboet en 10% zegt dat het personeel minder gemotiveerd is. Slechts 17% is van mening dat de zomerperiode geen negatieve impact heeft op hun bedrijf.

Frédérique Bruggeman, Managing Director Robert Half Belux stipt aan dat uiteraard iedereen recht heeft op vakantie en dat het voor alle medewerkers noodzakelijk is om de batterijen op te laden.  “Maar”, zo voegt ze eraan toe, “het is ook zo dat sommige ondernemingen het zich niet kunnen veroorloven om tijdens de vakantie projecten
en taken tijdelijk stop te zetten.”

Volgens Frédérique Bruggeman zijn er voor de bedrijven ook voordelen verbonden aan de vakantieperiode. “Die biedt extra tijd voor het afwerken van projecten, voor een statusupdate, voor erkenning voor het personeel en voor de planning voor de komende maanden.”

Robert Half ondersteunt bedrijven onder meer met teamplanning en adviezen rond voorbereiding en ondersteuning, zodat ze hun medewerkers stressvrij op vakantie kunnen laten vertrekken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.