barbizoe Foto: dvk

Van bloemenwinkel naar hippe bar: “Bar Bizoe is vernoemd naar mijn oma en dochter”

Begin augustus opende het nieuwe Bar Bizoe in de Bazelse Kerkstraat. Je kan er ontbijten, lunchen en zelfs dineren. Quasi alles wat de keuken verlaat is gezond, maar met een hoekje af.

De bezielster van Bar Bizoe is in het Kruibeekse geen onbekende. Els Cole (45) stond samen met haar man dertien jaar lang achter de balie bij iLabo, een electronicazaak waar je Apple-producten kan kopen en laten maken. Maar nu is het tijd voor iets nieuws voor Els. Ze volgt haar passie en opent een eigen zaak Bar Bizoe.

Het is geen toeval dat Els het gezicht is geworden van een horecazaak. “Telkens wanneer ik een feestje geef voor familie of vrienden, wat ik trouwens heel erg graag doe, vragen mijn gasten zich af waarom ik nooit verder ben gegaan in de horecasector”, vertelt Els. “Ik heb vroeger wel in de horeca gewerkt, maar een eigen zaak opstarten bleef steeds slechts een droom. Al is de liefde voor de keuken, gezelligheid en mensen ontvangen en in de watten leggen is altijd gebleven. Toen dit charmante pand dan te koop kwam, heb ik de knop omgedraaid. En nu ben ik er van overtuigd dat ik hier tot aan mijn pensioen achter de bar kan staan.”

Lokale producten

De voormalige bloemenwinkel is een ware metamorfose ondergaan. Plafonds, muren en vloeren zijn vernieuwd en er komt ook een nieuw dak op. Waar vroeger bloemstukken worden gemaakt, worden nu pareltjes van gerechten geserveerd door de kok. “Onze focus ligt sowieso op gezonde voeding”, zegt Els. “Daarnaast proberen we ook zo veel mogelijk lokale producten te gebruiken zoals het ijs van Fijnzoet en wijnen van Kaas & Wijn Stefaan. Je vindt hier zeer veel vegan gerechtjes die je kan delen met je tafelgenoten. Enkel op donderdag en vrijdag doen we ook avondservice en de rest van de week is het hier vooral om te ontbijten en te lunchen.”

Bij Zoë

De naam Bar Bizoe is een verwijzing naar de oma van Els, die Zoë heet. “Mijn dochter is het laatste deel van een viergeslacht en heet ook Zoë, maar je spreekt het wel uit zoals je het leest”, zegt Els. “Ik wou mijn oma eren omdat ze de grondlegger is voor mij qua gezelligheid, iets wat ik hier absoluut wil creëren. In de zaal hangt ook een grote foto van mijn oma die wafels aan het bakken is, dus ze kan altijd trots meekijken in de zaak.”