Nieuws Oost-Vlaanderen Van de Panos aan Dampoort tot zijn eigen zaak: Dimitri (28) opent nieuwe bakkerij in oude slagerij

Van de Panos aan Dampoort tot zijn eigen zaak: Dimitri (28) opent nieuwe bakkerij in oude slagerij

Foto SD

Van de Panos aan Dampoort tot zijn eigen zaak: Dimitri (28) opent nieuwe bakkerij in oude slagerij

GENT, AALTER – Geen veganistische kaas meer, en ook geen vlees. Wel brood, taart en gebak kan je vanaf deze week kopen in de voormalige slagerij Agnes in de Brugsepoortstraat. Dimitri Vroman (28) uit Ursel opende in het pand zijn eigen bakkerszaak. “Het is een droom om eindelijk zelfstandige te kunnen zijn”, klinkt het.

Vers brood, pistolets, taart en gebak. Daarvoor kunnen klanten sinds deze week terecht bij bakkerij DJJ in de Brugsepoortstraat. “Die letters staan voor de afkorting van mijn voornaam, die van mijn vrouw Jean en van ons zoontje Jochua”, zegt een trotse Dimitri Vroman (28). “Mijn eigen zaak! Een grote droom gaat in vervulling.”

Als student werkte Dimitri al in een bakkerij en daar leerde hij de kneepjes van het vak. Hij heeft daarna ook gewerkt in de vestiging van Panos in station Dampoort. “In mijn eigen zaak werk ik voorlopig met ingekocht brood en gebak”, zegt Dimitri. “Ik wil eerst aftasten wat de klanten concreet willen. Binnenkort zal ik alles dan zelf maken.”

Oude slagerij

Bakkerij DJJ komt in het pand waar vroeger slagerij Agnes zat. Nadat zij de deuren achter zich had dichtgetrokken, opende eind 2021 het Nederlandse WildWestland er een tijdelijke veganistische pop-up. In Annie’s Fromancerie vond je kaas en andere producten waar geen koe of ander dier aan te pas is gekomen.

Maar na koteletten en kaas op basis van kokos, liggen nu taart en gebak in de etalage. “We hebben kleine renovatiewerken uitgevoerd”, zegt Dimitri. “Maar het interieur van de slagerij hebben we zo veel mogelijk behouden. Het straalt charme uit en het is zo aangenaam om de klanten te ontvangen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.