Nieuws Oost-Vlaanderen Van Den Hende Beton ontvangt Chinese delegatie

Van Den Hende Beton ontvangt Chinese delegatie

Van Den Hende Beton ontvangt Chinese delegatie

zzzzzzzvdhOp dinsdag 17 november ontvangt betonproductiebedrijf Van Den Hende Beton uit Lochristi een Chinese delegatie van professoren en bedrijfsleiders die op initiatief van Professor Luc Boehme van KU Leuven – Technologiecampus Oostende- onderzoeksgroep RecyCon,  in ons land op bezoek zijn. Hun bezoek past in een samenwerkingsovereenkomst tussen de Provincies West-Vlaanderen en Zhejiang, en KU Leuven in ons land op bezoek zijn.

“Ze willen bij ons meer specifiek kijken hoe we alternatieve grondstoffen gebruiken om betonblokken te produceren”, zegt CEO Dirk Van den Hende.  “Met name de bedrijfsleiders  willen graag weten hoe ze bouw- en slooppuin kunnen gebruiken voor de productie van gerecycleerd beton.  In hun provincie Zhejiang, waar de bouwactiviteit, ondanks de berichten over de terugval van de Chinese economie nog altijd op volle toeren draait, krijgen ze meer en meer af te rekenen met tekorten aan grondstoffen en overschotten aan puin.”

Omdat Van den Hende Beton bij zijn vernieuwings- en diversificatieoperatie, waaraan we op www.madeinoostvlaanderen.be enige tijd geleden al aandacht schonken, ook inzet op milieuzorg, kan het bedrijf de toepassingen tonen van zijn R-blokken. Dankzij de ervaring die in het verleden opgedaan werd door de samenwerking met Professor Boehme, is Van den Hende Beton er immers in geslaagd de zogenaamde R-blok te ontwikkelen op basis van de secundaire grondstof femo. Deze recyclagebetonblok is een primeur die voldoet aan de strengste eisen en zowel het CE-label als het Benor-merk mag dragen.

“Het doet uiteraard veel plezier dat de KU Leuven – Technologiecampus Oostende voor dit bijzondere bezoek aan ons denkt, zegt Dirk Van den Hende. “Het is voor mij nogmaals een bewijs dat inzetten op kwaliteit loont. Het bezoek van de Chinezen betekent natuurlijk niet automatisch dat we zaken met hen gaan doen, maar het zet ons toch maar weer mooi op de kaart. In het kader van de toenemende aandacht voor duurzaamheid zal de belangstelling voor ‘groen’ beton immers ongetwijfeld ook bij ons toenemen. Diverse ingenieurs in de bouwkunde hebben daar de jongste jaren trouwens studies naar uitgeoefend. We willen als bedrijf hier een pioniersrol in vervullen en dragen graag de kennis die we er al in verworven hebben over aan de Chinese bezoekers.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.