Nieuws Oost-Vlaanderen Van gin proeverij tot workshop voor topsporters: ‘tuinhuis’ van Yves en Eva koppelt nuttige aan aangename

Van gin proeverij tot workshop voor topsporters: ‘tuinhuis’ van Yves en Eva koppelt nuttige aan aangename

Yves De Bruyne en Eva Maenhout

Van gin proeverij tot workshop voor topsporters: ‘tuinhuis’ van Yves en Eva koppelt nuttige aan aangename

DE PINTE – Zaakvoerders van gezellige cocktailbars tot uitbaters van grote hotels doen al 20 jaar beroep op de drankenkennis van Yves De Bruyne uit De Pinte. Wie dat wil, kan nu ook in zijn ‘tuinhuis’ met vrienden of collega’s sterke dranken komen proeven. Maar er zijn nog meer mogelijkheden.

Het ‘tuinhuis’ van De Bruyne en zijn vrouw Eva Maenhout, een psychologe gespecialiseerd in topsport en onder meer aan de slag bij KAA Gent, is niet het soort hok waar je een hegschaar en een grasmachine in opbergt. Het is een moderne blok achteraan hun woning in Twee Dreven, met grote ramen en gezellig ingericht met veel hout en comfortabele stoelen.

De Bruyne volgde opleidingen in binnen- en buitenland en is al 20 jaar consultant in sterke dranken. Hij geeft op locatie opleiding aan personeel van cafés en restaurants over onder meer whisky, gin en rum en werkt samen met Café Theatre in Gent, de hotelgroep Van der Valk en tal van andere horecazaken.

 

De activiteiten achteraan zijn eigen woning vallen onder de noemer ‘Spirits & Stories’. “De tastings zijn begonnen met whisky, maar ondertussen heb ik me ook verdiept in gin, rum en jenever, en soms organiseer ik zelfs tequila en cognac tastings. Desgewenst combineer ik dat met aangepaste hapjes voor een foodpairing. Binnen is plaats voor 20 mensen, maar als het mooi weer is, hebben we meer plaats in de tuin.”

Het ‘Stories’ gedeelte in de naam verwijst naar de vrouw van De Bruyne. “Eva is vooral bezig met topsport, maar geeft hier soms workshops aan bedrijven of groepen. Dat gaat bijvoorbeeld over hoe sporters hun prestaties kunnen verbeteren door een sterke mentale gezondheid of hoe je best een team samenstelt met mensen die uiteenlopende karakters hebben. Nadien kan er ook een hapje en een drankje zijn. Kwestie van het nuttige aan het aangename te koppelen.”

 

Maar ook cocktails leren maken tijdens een vrijgezellen of een dames die tijdens een ‘giggle night’ juwelen of kleren willen komen tonen of passen, zijn welkom. De Bruyne zorgt dan steeds voor aangepaste dranken, alcoholisch en non-alcoholisch. “We trekken mensen aan uit heel Oost-Vlaanderen, maar ook mensen uit de buurt die elkaar zo beter leren kennen. Dat is heel tof.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.