Nieuws Oost-Vlaanderen Van marktkraam naar bloeiende zaak: 75-jarige Marcel houdt al vijftig jaar zijn tuincentrum open

Van marktkraam naar bloeiende zaak: 75-jarige Marcel houdt al vijftig jaar zijn tuincentrum open

Marcel, dochter Anja, schoonzoon Raf en kleinzoon Jordy runnen samen het Bloemenhuis. Foto Marie Houttequiet

Van marktkraam naar bloeiende zaak: 75-jarige Marcel houdt al vijftig jaar zijn tuincentrum open

BEVEREN – Bloemenhuis Van Hove uit Beveren bestaat vijftig jaar en trakteert haar trouwe klanten op 10.000 kruidenplanten. Nog tot midden mei kan je deelnemen aan een winactie waarmee ook een reis of elektrische fiets te winnen zijn.

Marcel Puynen (75) mag dan wel de pensioenleeftijd overschreden hebben, hij heeft nog steeds groene vingers. In 1973 trok hij met z’n bloemenkraampje van acht meter op tien naar dagmarkten. Vandaag pronkt er in de Dweerse Kromstraat in Beveren een tuincentrum van maar liefst 15.000 vierkante meter, waar 25 medewerkers en een eigen tuinarchitect de zaken runnen.

“Ik heb de zaken altijd geleidelijk aan aangepakt en me aangepast naar de klanten”, zegt Marcel. “Daar moest natuurlijk wel heel hard voor gewerkt worden. Er waren dagen waarop ik tot twintig uur werkte, en weken waarin ik maar twintig uren in mijn bed lag. Er kwamen alsmaar meer klanten bij en hier en daar kwam een andere zaakvoerder ook al gerief halen bij ons. Al had ik zelfs nooit durven hopen dat het zo zou uitdraaien. Wanneer mijn dochter Anja trouwde is, ze mee in de zaak gestapt, en nu is het haar zoon Jordy Van Hove die de plak zwaait.”

Zelf blijft Marcel nog steeds actief in de familiezaak. “Ik ben nog elke dag met veel plezier bezig”, zegt Marcel. “Het feit dat nu de derde generatie aan het roer staat is echt machtig om zien.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.