Nieuws Oost-Vlaanderen Vandalen vernielen hebben en houden van Food Farm Fiësta

Vandalen vernielen hebben en houden van Food Farm Fiësta

Vandalen vernielen hebben en houden van Food Farm Fiësta

foodfarmOp vrijdagvoormiddag 8 mei werd er ingebroken op de Tondeliersite in Gent, waar de voorbije 2 weekends 7 dagen Food Farm Fiësta plaatsvond. Het hele hebben en houden van de culinaire karavaan werd compleet vernield.

Vandalen wisten de loods binnen te dringen en maakten gebruik van vorkheftrucks om de volledige Food Farm Fiësta setting de vernieling in te rijden. De hele inboedel (bars, foodtruck, tapinstallatie, zetels, stoelen, kasten enz… ) werd meedogenloos tot schroot herleid.  De daders namen ook de integrale muziekinstallatie mee.

“Wat jonge, enthousiaste mensen opbouwen, is in een oogwenk en zonder weerga van de tafel geveegd”, reageert initiatiefneemster Karolien Reyntens geschokt. “Er zijn geen woorden voor.  Omdat de feiten op klaarlichte dag gebeurden, hopen we toch dat er ergens getuigen zijn of dat de mogelijke verwondingen die de daders bij hun onverantwoorde daden van vandalisme hebben opgelopen hen tegen de lamp doen lopen.”

Elke mogelijke tip of informatie die met deze feiten verband houdt, kan van groot belang zijn voor het opsporen van de daders. Hebt u iets gehoord of gezien? Neem zo snel mogelijk contact op met de lokale politie.

Geschokt door de gebeurtenis en vooral door de zinloze wreedheid ervan, tonen de initiatiefnemers toch veerkracht. “We laten ons niet kisten”, zegt Karolien Reyntens nog. “We zijn vast van plan om binnnen 7 weken een volwaardig Food Farm Fiësta neer te zetten op de Grote Markt in Veurne.”

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.