Vandelanotte 24

Vandelanotte gaat dankzij Nikolas en Nikolas meer dan ooit digitaal

KORTRIJK - Het bekende accountancy- en auditkantoor Vandelanotte heeft de overname aangekondigd van het Gentse consultancybedrijf Ballistix.digital. Dit is een nog jong digitaal agentschap, gespecialiseerd in het bouwen en verbinden van applicaties die de interne processen van hun klanten automatiseren en digitaliseren. Met deze uitbreiding wil de Vandelanotte groep zijn positie versterken als een volwaardige partner voor klanten op het gebied van digitalisering en strategische dienstverlening.

“Deze overname past perfect in ons ‘more than accountants’ verhaal,” aldus Nikolas Vandelanotte, CEO bij Vandelanotte (zie foto). “Dankzij de eerdere integratie van Horsum binnen onze Vandelanotte groep hebben we al grote stappen gezet op het gebied van procesanalyse, ERP-implementatie en het opzetten van operationele en financiële rapporteringen in Power BI. Met Ballistix.digital aan boord kunnen we nu ook de technische vertaalslag maken. Hun softwareoplossingen optimaliseren bestaande systemen en bieden mogelijkheden voor maatwerk of zelfs volledig nieuwe applicaties als dat nodig is.”

Ballistix.digital, opgericht in 2018 onder leiding van Nikolas Taillieu, heeft zich snel ontwikkeld en bouwde een indrukwekkende staat van dienst op. Tijdens de FeWeb Awards 2023 werd de start-up bekroond met zowel de ‘Digital Impact’-award als de ‘Application Champ of the Year’-award voor een van zijn applicaties. Door hun onafhankelijkheid van grote technologiebedrijven en standaardpakketten wil Taillieu flexibel en op maat werken voor hun klanten.

Win-win

"We zijn verheugd om deel uit te maken van de Vandelanotte groep," zegt Nikolas Taillieu, Company Lead bij Ballistix.digital. "We delen dezelfde waarden en zien grote complementariteit van onze diensten voor de klanten van Vandelanotte en hun dochterondernemingen. Omgekeerd kunnen wij nu ook rekenen op een breed kennis- en expertisenetwerk. We zullen onze eigen koers blijven varen, maar met de ruggenwind van een grote groep die ons stabiliteit en groeimogelijkheden biedt."