Nieuws Oost-Vlaanderen Vandenbussche en Re-Vive vinden elkaar opnieuw voor ‘t Fineer

Vandenbussche en Re-Vive vinden elkaar opnieuw voor ‘t Fineer

Vandenbussche en Re-Vive vinden elkaar opnieuw voor ‘t Fineer

In Sint-Niklaas, waar de voormalige houtzagerij Koklenberg actief was, zijn de werken aan het nieuwe woonproject ’t Fineer gestart. Bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter en bouwheer Re-Vive uit Gent slaan daarvoor de handen in elkaar. Het project bestaat uit 57 unieke en duurzame woningen. Er komt een ondergrondse parking te liggen, en ook bovengronds zullen er parkeerplaatsen voorzien zijn.

Woonproject ’t Fineer vormt een oude houtwerf naar een slimme woonerf om, en beslaat een oppervlakte van zo’n 8.500 vierkante meter tussen de Van Naemenstraat, Koningin Elisabethlaan en Truweelstraat. “Een ideale locatie op 500 meter afstand van het station en dicht bij de Grote Markt van Sint-Niklaas”, klinkt het. “Er komen 14 rijwoningen, 3 poortwoningen en meersgezinswoning met 40 appartementen te liggen. In het binnengebied wordt er een groene ruimte met bomen voor de bewoners voorzien.” Caan Architecten uit Gent stond in voor het ontwerp van het project. “Voor de uitstraling werd voor houten gevels geopteerd, die afgewisseld worden met leien. Een verwijzing naar de oude houtzagerij hier, die het hele woongebied bovendien een uniek karakter moet geven.” De eerste bewoners zullen er begin 2019 hun intrek kunnen nemen.

Het is niet de eerste keer dat Vandenbussche en Re-Vive elkaar vinden. De Aalterse bouwonderneming bouwde voor de Gentse bouwheer ook al fase 3 van het project Den Draad in Genbrugge, alsook project Den Indruk in Brugge.

Vandenbussche is een erkende klasse 8 aannemer voor de bouw en renovatie van bedrijven en residentiële gebouwen. Het familiebedrijf is zowel actief in de appartementenbouw als de utiliteitsbouw. De Gentse bouwheer Re-Vive wil een antwoord bieden op een maatschappelijke vraag naar kwalitatieve en betaalbare woonbuurten, zonder de resterende groenruimte daarbij aan te snijden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.