thumbnail_200915-DELOITTE-BMC-VANDENBUSSCHE-ILLIASTEIRLINCK-28

Vandenbussche NV ontvangt de Best Managed Company 2020 award

AALTER – Deze week mocht algemene bouwonderneming Vandenbussche NV uit Aalter de Best Managed Company 2020 award ontvangen in het bijzijn van Nikolaas Tahon, Chairman Deloitte Belgium en Pieter De Crem, Minister van Binnenlandse Zaken, Veiligheid en Buitenlandse Handel.

Het bouwbedrijf werd door een onafhankelijke jury erkend als Best Managed Company 2020 vanwege haar duidelijke strategie, uitgebreide expertise, inzet en financiële prestaties. Het Best Managed Companies-programma ondersteunt veerkrachtig ondernemerschap en duurzame groei. Deze kwaliteiten zijn nog relevanter wanneer de tijden onzeker zijn, zoals tijdens de COVID-19-crisis.

Best Managed Companies kwaliteitslabel

Vandenbussche is één van de acht nieuwe laureaten die het kwaliteitslabel ontvangt voor hun heldere strategie, uitvoerige expertise, engagement en financiële prestaties. Zo sluit het bedrijf aan bij de groep van 12 Best Managed Companies die hun titel wisten te verlengen.

Kristof Defruyt, CEO bij Vandenbussche: “Wij zijn zeer trots dat we het kwaliteitslabel Best Managed Companies hebben ontvangen. Voor elk lid van de Vandenbussche bouwfamilie - voor alle 170 medewerkers – is het schitterend te mogen deel uitmaken van deze groep van uitmuntende bedrijven. Het erkent de veerkracht en wendbaarheid van onze organisatie.”

[gallery type="rectangular" ids="78859"]

“Tijdens de eerste gesprekken met de Best Managed Companies-coaches eind 2019 bleek dat we een strategische risicomatrix misten. Vandaag hebben we dit instrument wel dankzij ons management team. Het helpt ons om optimaal te anticiperen op potentiële risico’s op het vlak van financiën, uitvoering, personeel en duurzaamheid. Die risicomatrix heeft Vandenbussche meteen mogen inzetten tijdens de coronacrisis. We gaan er dan ook van uit dat iedereen kan blijven bijleren, ook meer ervaren ondernemingen”, gaat Kristof Defruyt verder.

Over Best Managed Companies

In 2017 lanceerde Deloitte Private, in samenwerking met Econopolis, Belgium Best Managed Companies. Het programma heeft tot doel begeleiding en erkenning te bieden aan Belgische particuliere bedrijven die uitstekende resultaten behalen dankzij uitmuntend beheer.

Het wereldwijd bewezen raamwerk wordt gebruikt om leiderschapskwaliteiten en -praktijken te beoordelen op het gebied van strategie, talent, drive en financiële prestaties. Bedrijven die willen deelnemen aan het programma moeten een omzet hebben van meer dan € 10 miljoen. Ze moeten minstens 5 jaar bestaan, met meer dan 25 voltijdse werknemers en een meerderheidsbelang (> 60%) in handen van een Belgische inwoner, persoon of entiteit. Het hoofdkantoor van het bedrijf of een belangrijk beslissingscentrum moet ook in België zijn gevestigd. De bedrijven moeten ook volledig compliant zijn vanuit juridisch, fiscaal en ethisch perspectief.

[gallery type="rectangular" ids="78860"]

Het label 'Best Managed Companies' moet een internationaal label worden dat staat voor kwaliteit en uitmuntendheid. Het programma is 27 jaar geleden ontwikkeld in Canada en is al uitgerold in Ierland, Mexico, Nederland, Chili, Turkije, Italië, Duitsland, China, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Trinidad, Australië, de VS, Tsjechië, Singapore, Maleisië, Indonesië, Thailand en dus ook België.