Nieuws Oost-Vlaanderen Vanomobil gaat nieuwe showroom bouwen in Lokeren

Vanomobil gaat nieuwe showroom bouwen in Lokeren

Foto ies

Vanomobil gaat nieuwe showroom bouwen in Lokeren

LOKEREN – Na jarenlange onzekerheid is er nu toch een bestemming voor het braakliggend terrein op de hoek van de Zelebaan met de Dijkstraat aan de E17 in Lokeren. Nadat supermarktketen Jumbo geen toelating had gekregen om er een winkel op te zetten, verrijst er begin volgend jaar een gloednieuwe showroom van Vanomobil, één van de grootste Belgische ondernemingen in verhuur en verkoop van motorhomes.

Vanomobil, het bedrijf met hoofdzetel in het West-Vlaamse Deerlijk en met vestigingen in Hoogstraten en Tremelo, slaat hiervoor de handen in elkaar met het Lokerse Campingshow Vervaet dat al meer dan vijftig jaar bestaat en nu nog aan de Gentse Steenweg is gevestigd. De geruchten over een fusie deden al aan tijdje de ronde, maar worden nu dus officieel bevestigd.

“De keuze voor Vanomobil was logisch”, vertelt zaakvoerder Stany Vervaet. “We delen al jaren onze passie voor kamperen. Net als Campingshow Vervaet is Vanomobil een familiebedrijf met een jarenlange ervaring in de verkoop en verhuur van campers. Met de vestiging in Lokeren hopen ze ook hun klanten uit het Waasland beter te kunnen bedienen.”

In afwachting van de nieuwbouw blijft Vervaet actief op de Gentse Steenweg. “Klanten hoeven dus helemaal niet ongerust te zijn”, zegt Vervaet. “Alle motorhomes in bestelling worden geleverd en onze klanten kunnen nog jarenlang op onze service rekenen. Ons hele personeelsteam verhuist straks mee naar de splinternieuwe en hypermoderne showroom.”

Jumbo

Die showroom komt dus op het terrein aan de Zelebaan waar de voorbije jaren heel wat potentiële projecten niet werden vergund. Zo kreeg vorig jaar nog de Nederlandse supermarktgigant Jumbo geen toelating om er een nieuw grootwarenhuis neer te zetten.

“Onze bouwvergunning is wel helemaal in orde, maar het is nog even wachten op de archeologische opgravingen voor we kunnen starten aan de nieuwbouw”, vertellen Ignace Coudron en Véronique Vanhoo van Vanomobil. “Wij zijn bijzonder blij dat we straks ook een stekje in het Waasland hebben. We kennen de streek al bijzonder goed want we zijn al bijna twintig jaar sponsor van het Vanomobil mountainbiketeam dat haar zetel heeft in Belsele. Nu kunnen we dus ook eindelijk in het Waasland echt actief worden met ons bedrijf.”

De opening van de nieuwe showroom wordt gepland in het voorjaar van 2024.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.