Sint-Niklaas site Unigro Webwinkel Unigro zette vorig jaar de activiteiten stop. Foto: JLL

Vastgoedbedrijf koopt site Unigro: “Terrein was enorm gegeerd door ideale ligging”

De site van webwinkel Unigro langs de Prins Boudewijnlaan in Sint-Niklaas is verkocht. Vorig jaar sloot het bedrijf definitief de deuren en werd de gehele site te koop gezet. Vastgoedbedrijf Alinso Group uit Waasmunster is nu de nieuwe eigenaar.

Afgelopen mei viel het doek over Unigro langs de Prins Boudewijnlaan in Sint-Niklaas. De bijna 150 werknemers zagen hun job verloren gaan en in september vorig jaar sloot de (web)winkel na 75 jaar ook effectief de deuren.

Bijgevolg werd het gebouw van Unigro te koop aangeboden, net als de aangrenzende panden, waar onder meer autogarage Midas, Belisol en Basic-Fit gehuisvest zitten en die de verschillende locaties huren.

Foto: JLL

“Gezien de grootte van het terrein en de ligging was de site gegeerd door meerdere kopers”, zegt Frederik Van de Vyver van vastgoedkantoor JLL. “Het gebeurt niet meer zo vaak dat een site met zo’n omvang en mogelijkheden te koop komt te staan en dat hebben we duidelijk gemerkt aan het aantal kandidaten en bieders. Zeker met het oog op de realisatie van de oostelijke tangent is de site bijzonder interessant. Het voorste deel bestaat uit leegstaande kantoorruimte en commerciële ruimtes met een oppervlakte van meer dan 4.600 vierkante meter. De totale oppervlakte van de magazijnen bedragen zo’n 23.828 vierkante meter. De gehele site is ruim vijf hectaren groot.”

Het domein werd uiteindelijk verkocht aan vastgoedbedrijf Alinso Group van de familie van Jan De Clerck uit Waasmunster. “Zij hebben de intentie uitgesproken om de site te herontwikkelen”, besluiten ze bij JLL.