Nieuws Oost-Vlaanderen Vastgoedgroep Century 21: "Belg houdt erg vast aan woning"

Vastgoedgroep Century 21: "Belg houdt erg vast aan woning"

Vastgoedgroep Century 21: "Belg houdt erg vast aan woning"

FOTO-1-Century-21Liefst zes op de tien woningen die in ons land te koop staan, hebben te maken met een overlijden of een echtscheiding. Het aantal Belgen dat effectief verhuist om dichter bij het werk te gaan wonen of om compacter te wonen, is opmerkelijk genoeg verwaarloosbaar. Het is duidelijk: de Belg verhuist pas als de gezinssituatie hem er écht toe dwingt. Tot die vaststelling komt Century  21 Benelux, de grootste vastgoedgroep in ons land, die ook in Oost-Vlaanderen  heel wat kantoren heeft waaronder in Gent, Aalst, Laarne, Lokeren, Dendermonde en Sint-Niklaas, op basis van een grootschalig marktonderzoek.

Uit een rondvraag bij 1.400 eigenaars over de verkoop van hun woning blijkt dat ze die enkel verkopen als het niet anders kan, omwille van een drastische wijziging in de gezinssituatie (60%) of om financiële redenen (15%).

“Verhuizen om dichter bij het werk te wonen of compacter te wonen, is vooralsnog erg weinig  aan de orde”, zegt Isabelle Vermeir, woordvoerster van Century 21. “Voorts is het opvallend dat Belgen, als ze toch hun huis verkopen dat in zes van de tien gevallen eerst zelf proberen in plaats van, zoals in Nederland gebruikelijk is, meteen een vastgoedmakelaar in te schakelen. Als is er in dat verband toch sprake van een evolutie, want vier op tien Belgen snappen dat de verkoop van een woning zo complex is geworden dat ze meteen naar een makelaar stappen.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.