Nieuws Oost-Vlaanderen Vastgoedmakelaar uit Aalst en metselbedrijf uit Maldegem failliet

Vastgoedmakelaar uit Aalst en metselbedrijf uit Maldegem failliet

Vastgoedmakelaar uit Aalst en metselbedrijf uit Maldegem failliet

iStock_000007480462XSmallHet ontslag van Annemie Turtelboom en de daarmee gepaard gaande politieke spelletjes en afrekeningen,  en de ellenlange wachtrijen in de luchhtaven van Zaventem overheersten de afgelopen dagen het nieuws.

Dat kunnen zorgwekkende ontwikkelingen zijn, maar voor ondernemers geldt dat allicht nog meer voor het nieuws dat de Nationale Bank van België bekendmaakte: in april is het consumentenvertrouwen voor de vierde opeenvolgende maand gedaald.

Die daling is volgens de conjunctuurbarometer integraal toe te schrijven aan de minder gunstige vooruitzichten van de gezinnen inzake hun persoonlijke situatie. Zo verwachten ze dat hun financiële mogelijkheden de komende twaalf maanden enigszins zullen verslechteren.  Bovendien denken ze duidelijk minder te zullen kunnen sparen.

Een en ander bewijst nog maar eens dat er een helemsbreed verschil bestaat tussen macro-economische vooruitzichten – want op dat vlak verbeterde de situatie in april ten opzichte van de maand voordien – en de manier waarop consumenten de toestand dagelijks ervaren.

Het gedaalde consumentenvertrouwen is in ieder geval geen goede zaak voor heel wat ondernemers. Terwijl velen het al moeilijk hebben om de omzet op peil te houden en worstelen met de hoge fiscale lasten, kijken ze ook met een steeds banger hart uit naar de mogelijke negatieve impact van het fel gedeukte imago van België in het buitenland.

Vorige week gingen in Oost-Vlaanderen opnieuw een twintigtal bedrijven over de kope waaronder ook de delicatessenzaak Van Cauwenberghe in Destelbergen, waarover we in een ander artikel berichten, een vastgoedmakelaar uit Aalst en een metselbedrijf uit Maldegem. De volledige lijst vindt u op http://www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.