Nieuws Oost-Vlaanderen Vavato stunt met 1000ste online veiling

Vavato stunt met 1000ste online veiling

Vavato stunt met 1000ste online veiling

SINT-NIKLAAS – Laat het barbecueseizoen beginnen! Zo luidt de leuze bij online veilinghuis Vavato uit Sint-Niklaas. Ter ere van hun 1000ste veiling organiseert het technologiebedrijf een benefietveiling. Vanaf 16 mei kan iedereen online bieden op een complete barbecuemiddag voor 40 personen. Grillmasters van dienst zijn de drie CEO’s van Vavato. Opbrengst van het initiatief gaat naar de Belgian Homeless Cup.

Op drie jaar tijd is Vavato uitgegroeid van een innovatief start-up project tot een volwassen kmo met 30 werknemers. Internationale expansie is in volle ontwikkeling. Oprichters Kevin Van de Vyver, Pieterjan Van Emelen en Fons Tooten waren eerder actief in de veilingsector maar zagen dat het beter kon. Met Vavato creëerden ze de eerste mobile veiling applicatie in België.

Barbecue is traditie

Ook op vlak van bedrijfscultuur gaan ze eigenzinnig te werk. Hun voorliefde voor barbecue en sport spelen een prominente rol in de onderneming. Zo eindigt elke teambuildingsactiviteit rond een smeulend houtskoolvuur dat het drietal samen bemant. “We leggen onze medewerkers graag in de watten”, vertelt Fons Tooten. “Een barbecue is de ideale manier om dat te doen. Het brengt iedereen samen op een informele manier.”

1000ste veiling

Het hoeft dus niet te verbazen dat barbecueën centraal staat bij de viering van de 1000ste Vavato veiling. “Iedereen kan online bieden op een all inclusive barbecuemiddag voor 40 personen. Die organiseren we op 23 juni op een locatie naar keuze. Bijvoorbeeld bij iemand thuis in de tuin, op een speelplaats of op de terreinen van een sportclub. Een mobiele bar voorziet gepaste drankjes en ook eetgerei brengen we mee.” Om hun reputatie als grillmasters waar te maken, zullen de drie bevlogen bedrijfsleiders zelf plaatsnemen achter de vuren. De opbrengst van de veiling gaat naar de Belgian Homeless Cup, de sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor mensen die kampen met dak- of thuisloosheid.

Sportief bedrijf

Want ook sport ligt de CEO’s van Vavato na aan het hart. Het laatste werkuur van de week wordt traditioneel gereserveerd voor een bokstraining met alle werknemers. “Samen sporten zorgt voor ontlading en ontspanning na een drukke werkweek. Het is niet enkel goed voor de gezondheid. Collega’s van alle afdeling leren elkaar beter kennen. We merken vanaf het begin een positief effect op de werksfeer”, verklaart Pieterjan Van Emelen. Tijdens de middagpauze kunnen medewerkers zich dan weer uitleven aan een pingpong- of kickertafel.

Openstaande vacatures

“Wie weet vinden we tijdens deze barbecue nog sollicitanten voor onze openstaande vacatures”, voegt Kevin Van de Vyver lachend toe. Het succes van Vavato – in 2017 goed voor een omzet van 14,5 miljoen euro (+300% tov 2016) – zorgt immers voor een constante uitbreiding van het personeelsbestand. Samen met een recente investering door techpionier Jurgen Ingels (bekend van VIER-programma De Leeuwenkuil) is deze 1000ste veiling dus zeker een reden tot feesten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.