Nieuws Oost-Vlaanderen VCIB gaat voor jaarrendement van 20% op beursbeleggingen

VCIB gaat voor jaarrendement van 20% op beursbeleggingen

VCIB gaat voor jaarrendement van 20% op beursbeleggingen

000000000pvdvHet Vlaams Centrum voor Internet-Beleggers  (VCIB) is een particulier initiatief zonder enig commercieel doel, dat geen banden heeft met financiële instellingen.
Het centrum, dat is opgericht door de nu 67-jarige in Gent geboren en in Bellegem wonende Pierre Van der Vennet, die als ingenieur tijdens zijn actieve beroepsloopbaan onder meer voor Ford, Bekaert en Eurantex werkte. Hij richtte in de jaren negentig ook een eigen verkoopkantoor op in Moskou en in 2006 startte hij met het VCIB.

“Ik wilde beleggersfreaks samenbrengen om elkaar te helpen bij het maximaliseren van beursbeleggingen omdat ik vond dat de banken niet altijd goede adviezen gaven en bovendien erg hoge kosten aanrekenden”, zegt hij. “In de praktijk trok ik echter vooral onervaren maar geïnteresseerde particulieren aan die alles wilden leren over beleggen op de beurs. Via beleggingsseminaries in alle provincies zijn op die manier veel beleggingsclubs tot stand gekomen.”

Van der Vennet en zijn VCIB willen nog altijd alle particuliere beleggers  samenbrengen die via een internetbank met aandelenhandel in hun eigen individuele of  gemeenschappelijke groepsportefeuille een hoger rendement uit hun spaarkapitaal willen halen. De activiteiten van het centrum kunnen dus zeker ook interessant zijn voor ondernemers en bedrijfsleiders.

“Kenmerkend is dat we aan elkaar de beste informatie doorgeven”, zegt hij. “Onze groepswerking is gebaseerd op vriendschap en wederzijds respect en dat loopt al negen jaar prima.”  De naar eigen zeggen revolutionaire selectiemethode om op wetenschappelijke basis continu de beste en betrouwbaarste stijgers te selecteren uit 1.200 aandelen op vier beurzen legt de beleggers die deel uitmaken van de club
geen windeieren.

Op dinsdag 10 november vindt in vanaf 19u30 in de seminariezaal van restaurant Boerenhof in Oostakker een informatie-avond plaats. Meer info op www.vcib.be
   

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.