vdk-bank-Ronse Foto: vdk bank

Vdk bank opent eerste kantoren buiten Vlaanderen

Vdk bank, met hoofdzetel in Gent, heeft een kantoor geopend in de Brusselse gemeente Schaarbeek. Later dit jaar is het de bedoeling nog een kantoor in het centrum van Brussel te openen, zo meldt de bank.

De bijna 100 jaar oude Vdk bank, die zich focust op duurzaam en ethisch bankieren, wil groeien in Brussel en Wallonië. Tot nu toe waren er enkel kantoren in Vlaanderen, aanvankelijk vooral in de regio rond Gent maar intussen in alle provincies. Het netwerk telt meer dan 60 kantoren.

Vorig jaar werd Vdk bank al actief in het zuiden van België door de klanten van de gestopte onlinebank NewB over te nemen. De coöperatie NewB werd bij die transactie een digitaal agentschap voor Vdk Bank in Franstalig België.

Een op de drie nieuwe digitale klanten komt intussen uit Brussel of Wallonië, zegt de bank. Door er nu ook fysieke kantoren te openen, zet de bank een nieuwe stap.

Vdk heeft ook plannen om in de Waalse steden Namen, Luik, Charleroi en Bergen kantoren te openen, maar commercieel directeur Steven Wauters wil daar nog geen timing op kleven. "We gaan stap voor stap", zegt hij.