Nieuws Oost-Vlaanderen Vectis helpt Ivan De Witte bij realiseren van management buy out droom

Vectis helpt Ivan De Witte bij realiseren van management buy out droom

Vectis helpt Ivan De Witte bij realiseren van management buy out droom

GENT – Ivan De Witte, ceo en oprichter van Hudson Belgium (ex- De Witte & Morel) heeft samen met zijn 10-koppige managementteam en met hulp van Vectis Private Equity, Hudson Belgium teruggekocht van de Amerikaanse beursgenoteerde groep Hudson Global. Aan de deal hangt een prijskaartje van 24 miljoen euro. Hudson Belgium telt 250 personeelsleden en staat voor een omzet van meer dan 30 miljoen euro.

Hudson Belgium is één van de grootste Belgische HR-dienstverleners, en levert zowel werving- en selectiediensten als assessments en strategisch advies aan een groot aantal middelgrote en grote Belgische bedrijven, multinationals en overheidsinstellingen. Het bedrijf heeft tevens een sterke R&D afdeling, die wereldwijd actief is.

Ivan De Witte, ceo, stelt: “Vectis is de ideale minderheidspartner voor het managementteam om deze buy out mee te realiseren. Er is een goede klik en zij bieden ons ook extra expertise om ons ambitieus groeiplan waar te maken.”

“Voor Vectis past de investering in Hudson Belgium perfect in onze strategie om te investeren in groeiende, kwaliteitsvolle ondernemingen”, aldus Walter Beyen, partner bij Vectis Private Equity. “We kijken er naar uit om samen met Ivan en zijn team Hudson verder op de kaart te zetten.”

Vectis Private Equity is een onafhankelijke private equity investeerder gespecialiseerd in het ondersteunen van Vlaamse kmo’s met groeiperspectieven. Hierbij is het de filosofie om via een persoonlijke en resultaatsgerichte aanpak te streven naar een nauw partnership met onze participaties. Vectis steunt actief het management van haar participaties als betrokken strategisch klankbord en biedt daarnaast ondersteuning op financieel -administratief vlak. Vectis beheert 100 miljoen euro, gespreid over 3 fondsen. Vectis Private Equity III werd opgericht in juni 2016 met een kapitaal van 45 miljoen euro.

Ivan De Witte richtte in 1982 zijn eigen HR-kantoor op. Precies tien jaar terug (2008) werd het vroegere De Witte & Morel verkocht aan Hudson.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.