Foto: Sarah De Gheselle Foto: Sarah De Gheselle

Vegetarisch vlaggenschip van Greenway krijgt Gentse make-over: restaurant na 25 jaar in nieuw jasje gestoken

Het vegetarisch restaurant Greenway in de Nederkouter zit in een nieuw jasje. Na 25 jaar was het tijd voor een grondige renovatie en enkele nieuwigheden op de menukaart. De nieuwe look kwam er dankzij een aantal Gentse ondernemers.

Toen vegetarische restaurants nog een uitzondering waren in Gent, vestigde Greenway zich 25 jaar geleden al in de Nederkouter. De eerste vestiging van het merk blijft hun paradepaardje, nadat ze nieuwere vestigingen in Antwerpen en Leuven opnieuw gesloten hebben.

“We verkopen ook Greenway-producten in de supermarkt en willen daar meer op kunnen focussen”, zegt Eveline Bultynck van Greenway. “Maar ons restaurant in Gent blijft, dat is ons vlaggenschip. Onze nieuwe producten kunnen we hier ook eerst testen, al blijft het een echt restaurant waar we uiteraard ook andere ingrediënten gebruiken.” (lees verder onder de foto’s)

Foto: Sarah De Gheselle
Foto: Sarah De Gheselle

Herbruikbare materialen

Omdat hun vlaggenschip na 25 jaar toe was aan een vernieuwing, sloten ze het restaurant drie weken voor een grondige renovatie. Die is recent afgerond. Enkele Gentse ondernemers werden daarbij ingeschakeld. Zo werd het interieur ontworpen door Onbetaalbaar, een Gents collectief van interieurvormgevers. “Zij werken met veel herbruikbare materialen.”

De vier kunstwerken aan de muur werden voorzien door kunstenares Marion Beeck. Zij creëerde kleurrijke werken, die Greenway liet printen op gerecycleerde PET-viltpanelen, die ook dienstdoen als akoestische panelen. De krukjes werden ontworpen en gemaakt door bewoners van het Forensisch Psychologisch Centrum in Gent.

Foto: Sarah De Gheselle
Foto: Sarah De Gheselle