Nieuws Oost-Vlaanderen Vento neemt Duitse sectorgenoot over

Vento neemt Duitse sectorgenoot over

Vento neemt Duitse sectorgenoot over

OUDENAARDE – Het bedrijf Vento uit Oudenaarde, gespecialiseerd in de productie van profielen voor luchtkanalen, heeft de Duitse sectorgenoot Rokaflex overgenomen.

Vento werd in 1999 opgericht door Pieter Tsjoen en is gevestigd in bedrijvenpark Coupure in Oudenaarde. De firma is de op een na grootste producent en exporteur van metalen verbindingsstukken voor warmte-, ventilatie- en airconditioninginstallaties. Vento exporteert momenteel naar 45 landen.

Na eerder bedrijven uit Polen en de Verenigde Staten heeft Vento nu ook sectorgenoot Rokaflex overgenomen. Dat is de marktleider in Duitsland. “We versterken zo onze positie en bouwen onze product- en dienstenaanbod verder uit in de sterk groeiende internationale ventilatiemarkt”, zegt marketingverantwoordelijke Séverine Thienpont. “Het belang van kwalitatieve en energie-efficiënte ventilatie is onmiskenbaar. Daar zet Vento zijn zeven vestigingen met 1.100 medewerkers in vier landen tegenover.”

In Oudenaarde wordt de productiecapaciteit uitgebreid en extra medewerkers aangeworven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.