Nieuws Oost-Vlaanderen Ventures4Growth neemt Emerio over

Ventures4Growth neemt Emerio over

Ventures4Growth neemt Emerio over

Chris%20Raman_0Het Gentse bedrijf Ventures4Growth, geleid door Chris Raman (foto), kondigt de overname aan van de corporate finance boutique Emerio. De overname betekent een belangrijke expertise-uitdieping voor Ventures4Growth. Emerio is een gevestigde waarde op het gebied van fusies en overnames, groeifinancieringen en corporate finance strategieën. Bovendien sluit de uitbreiding volledig aan bij de toekomstvisie van V4G: verder uitgroeien tot de belangrijkste onafhankelijke matchmaker van het land.

Met deze fusie profileert V4G zich nog sterker als gespecialiseerd begeleider van kmo’s, met oog voor de volledige levenscyclus, van startkapitaal tot een mogelijke beursgang. “Met de erkenning als Listing Sponsor mogen we ons eens te meer dé partner van het groeibedrijf noemen. Naast kmo-fusies en overnames, staan we nu ook sterk in bedrijfsfinancieringen van ‘Start tot IPO’”, zegt Chris Raman. “Het is trouwens hartverwarmend dat we voor deze stap felcitaties hebben ontvangen van Euronextdirecteur Alain Baetens.”

Ook voor Emerio was dit een logische stap, bevestigt oprichter Nico Daminet: “In de tien jaar dat we bezig zijn, hebben we onze naam en onze diensten sterk op de markt gezet. Bedrijfseigenaren komen naar ons omdat ze weten wat we kunnen. De tijd was rijp om versterking te zoeken. Ventures4Growth was voor ons de logische keuze. Ook zij staan aan de top in hun vak, en qua mentaliteit en netwerk passen we perfect bij elkaar: menselijk, bijzonder ambitieus en altijd op zoek naar meerwaarde voor de klant.”

Op 1 maart 2007 startte Nico Daminet, na ervaringen bij KPN, Delta Lloyd Securities en als ‘investor relations’ bij Telenet, met Emerio (Latijns voor “u verkrijgt door diensten”). Emerio biedt strategische, operationele en financiële diensten aan als begeleiding bij transacties. De corporate finance boutique heeft een uitgebouwd netwerk van lokale en internationale partners. Bovendien is Emerio erkend als Listing Sponsor voor beursintroducties op NYSE/Alternext Brussel.

Ventures4Growth werd opgericht door Chris Raman in 2005 en is gevestigd in Gent. V4G is gespecialiseerd in gerichte overnamebemiddeling, zowel voor kopers als verkopers. V4G bemiddelt bij strategische overnames en buy-outs, waarbij steeds vanuit een exclusief mandaat wordt gehandeld. Daarnaast is Ventures4Growth gespecialiseerd in de bemiddeling bij het aantrekken van kapitaal voor bedrijven. V4G beschikt daartoe over goede strategische en persoonlijke relaties met de venture capital, private-equity en angel communities. Ook voor vragen over algemeen bedrijfsadvies, interne familiale opvolging en successie is V4G de aangewezen partner.

Het team van V4G wordt versterkt door een netwerk van Affiliate & Associate Partners die een ruime ervaring hebben betreffende het verkopen en herstructureren van bedrijven binnen een bepaald vakgebied. De V4G Partners identificeren niet alleen de meest geschikte matches, maar onderhandelen en initiëren de structuur van de transactie. Door hun expertise kan V4G transacties sluiten in zowel gunstige als ongunstige markten.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.