Zeven loodsen van Walstroom De werken aan de zeven loodsen van Walstroom op de Tragel-Zuidsite zijn van start gegaan. Foto: if

Verbouwingswerken aan industriële site voor startende ondernemers begonnen: “Tijdelijk verhuizen naar jeugdhal”

Op de Tragel-Zuid site in Aalst zijn de werken aan Walstroom van start gegaan. De zeven loodsen moeten de uitvalsbasis worden voor startende ondernemers. Zo kan Walstroom uitgroeien tot een innovatief makersdistrict. Tijdens de werken verhuizen de startende ondernemingen naar de jeugdhal.

De werken aan de zeven loodsen van Walstroom op de Tragel-Zuid site zijn van start gegaan. Walstroom is de nieuwe naam voor de loodsen op de site Tragel-Zuid. De site beschikt over 4.700 vierkante meter binnenruimte, zeven hallen en 2.100 vierkante meter buitenruimte.

Creatief ondernemen en experimenteren krijgen er tijdelijk een plaats want door de site te renoveren, zal de plek kunnen uitgroeien tot een (re)creatief en innovatief makersdistrict, waar ondernemen, ontdekken, ontmoeten en ontwikkelen centraal staan.

De stad Aalst, het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Aalst en architectenbureau De Bruyn gaan voor de werken in zee met aannemer PIC reno-decor. De zes ondernemers verhuizen tijdens de werken naar de latere jeugdhal, waar ze nu al eens kunnen proeven van het box-in-boxconcept.