Nieuws Oost-Vlaanderen Verhaert zorgt voor "connected cars" in Nederland

Verhaert zorgt voor "connected cars" in Nederland

Verhaert zorgt voor "connected cars" in Nederland

myjini-autoMyjini is een Nederlandse start-up die zich tot doel gesteld heeft de mobiliteit te verbeteren door de wegen veiliger te maken en ervoor te zorgen dat er minder files zijn.  Het geheime wapen daarvoor is een plug-in connector voor in de wagen, die in real time gegevens verzamelt over de rijstijl van de gebruiker.  Daardoor wordt de wagen een “connected car”, maar de geregistreerde gegevens zijn enkel voor de bestuurder zelf inzichtelijk, via een persoonlijk online dashboard.

De gebruikers kunnen zo slim hun mobiliteit organiseren. De dienst omvat onder meer  spitsmijden, een incentiveprogramma om files te vermijden, ritregistratie, een automatische registratie van privékilometers voor gebruikers van een bedrijfswagen, maar ook een pay how you drive verzekering waarbij een premievermindering wordt bepaald in functie van het rijgedrag.

Bij de ontwikkeling van de hele dienst speelde Verhaert Masters in Innovation uit Kruibeke een belangrijke rol. “We stonden mee aan de wieg van deze nieuwe diensten”, zegt Dany Robberecht, director consulting office. “Voorts realiseerden we een gamification en waren we ontwikkelpartner voor de webapplicatie, waarvan al de tweede versie is gelanceerd.”

Myjini is een radicaal nieuwe dienst in zijn soort waarbij het bedrijf een voortrekkersrol speelt inzake slimme mobiliteit voor particulieren en het bedrijfsleven. Momenteel kijkt myjini ook over de grenzen heen voor verdere commercialisatie.

“Wij zijn alvast trots”, zegt Dany Robberecht nog, “dat we een belangrijke bijdrage hebben geleverd bij de ontwikkeling van deze spraakmakende nieuwe dienst.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.