Nieuws Oost-Vlaanderen Vernieuwingsoperatie voelbaar bij intercommunale DDS

Vernieuwingsoperatie voelbaar bij intercommunale DDS

Vernieuwingsoperatie voelbaar bij intercommunale DDS

Sinds vorig jaar is bij intercommunale DDS een nieuwe directie aan zet. Samen met de verschillende werkgroepen waarin bestuursleden zetelen, werken ze plannen uit voor de regio Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele. “We investeren in mensen en middelen. Op die manier halen we expertise in huis om ons verder te kunnen ontwikkelen als een sterke dienstverlenende partner voor de gemeenten.”

“DDS 2.0”, lacht waarnemend voorzitter Hans Knop. “Referenties van afgewerkte projecten kunnen we nu nog niet voorleggen, maar we zijn wel in sneltempo de fundamenten aan het leggen van een nieuw dienstverlenend DDS dat met een sterk team een sterke partner wil zijn voor onze gemeenten. De voorbije maanden verwelkomden we al een projectregisseur, een klimaatcoördinator, een deskundige handhaving en een bouwcoördinator. De functietitels spreken voor zich. We halen expertise in huis om onze gemeenten deskundig te ondersteunen op vlak van onder andere publiek-private samenwerking met projectfinanciering, handhaving en klimaat. Denk maar aan het project Gedeelde energie is dubbele energie waarmee we de CO2-uitstoot in onze regio drastisch willen aanpakken. En daar stopt het niet, want er zijn nog meer aanwervingen op komst.”

Toekomstplannen

De toekomstplannen werden tijdens de Algemene Vergadering van DDS op dinsdag 8 juni bondig uit de doeken gedaan. Zoals het op een Algemene Vergadering betaamt, werd er stilgestaan bij de realisaties van het voorbije werkingsjaar. Kris Dooms: “Stilstaan is een verkeerde woordkeuze. We duwen juist op het gaspedaal om vooruit te gaan. Al zijn we natuurlijk voor sommige projecten gebonden aan administratieve of juridische tussenstappen die tijd vergen.”

Met respect voor een verleden van 50 jaar, maar vooral met een nieuwe visie maakt de intercommunale zich klaar voor de komende 50 jaar en meer. Omwille van de coronamaatregelen kon een groot feest in 2020 niet doorgaan. Begin 2022 hoopt DDS wel te kunnen uitpakken in stijl, een nieuwe stijl.

Benieuwd naar de realisaties? Bekijk ze in het digitaal jaarverslag.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.