Nieuws Oost-Vlaanderen Verpakkingsbedrijf uit Aalst en transportbedrijf uit Destelbergen failliet

Verpakkingsbedrijf uit Aalst en transportbedrijf uit Destelbergen failliet

Verpakkingsbedrijf uit Aalst en transportbedrijf uit Destelbergen failliet

00000000boekDe macro-economische analisten draaiden tijdens de eerste weken van het jaar heel wat overuren. De slechte beursprestaties stemmen immers tot nadenken. Er worden heel wat debatten gevoerd over de vraag of er in China nu al dan niet een harde landing komt van de economie. Ook de discussies over de vraag of  de Amerikaanse centrale bank zich in december misschien heeft vergaloppeerd door te vroeg voor een renteverhoging te opteren, nu er aan de andere kant van Atlantische oceaan weer tekenen zijn van groeivertraging, laaien hoog op.

Ondertussen deed de Nederlandse journalist Joris Luyendijk, die in 2015 meer dan 300.000 exemplaren verkocht van zijn boek “Dit kan niet waar zijn“, het nodige stof opwaaien met een artikel in NRC Handelsblad waarin hij haarfijn uitlegt waarom het volgens hem niet anders kan of we stevenen af op een nieuwe financiële crisis, die nog veel harder zal aankomen, dan die van 2008-2009. De kern van zijn betoog is dat bankiers niets uit die crisis hebben geleerd en nooit aansprakelijk zijn gesteld voor wat toen allemaal is misgelopen. Daarom doen ze rustig voort alsof er niets is gebeurd en dat doet volgens de Nederlandse journalist tal van alarmbelletjes rinkelen.

Dit alles doet alleszins de vraag rijzen welke gevolgen de worst case scenario’s ook weer voor de lokale Belgische en Oost-Vlaamse kmo zullen hebben. Maar ook los van die macro-economische repercussies, kampen heel wat ondernemers met moeilijkheden. Die vertaalden zich vorige week in Oost-Vlaanderen opnieuw in 36 faillissementen. Onder meer een transportbedrijf uit Destelbergen en een verpakkingsbedrijf uit Aalst zagen zich genoodzaakt de boeken neer te leggen. De volledige lijst van faillissementen vindt u op http://www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.