amcor Gent

Verpakkingsleider Amcor opent Europees Innovatiecentrum in Gent

Amcor, wereldwijd marktleider op het gebied van verpakkingen, heeft zijn Innovatiecentrum voor Europa geopend in Gent. Het centrum zal samenwerken met merken en retailers in heel Europa om meer duurzame verpakkingen te ontwerpen die ten goede komen aan de consument.

Amcor is een wereldleider in de ontwikkeling en productie van duurzame verpakkingsoplossingen voor voedsel, drank, farmaceutische, medische, huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Amcor helpt toeleveringsketens met behulp van een assortiment flexibele en harde verpakkingen, speciale kartonnen dozen, sluitingen en diensten. Het bedrijf heeft 41.000 medewerkers en telt 218 locaties in 41 landen.

Op de Amcor campus in Gent werken ongeveer 430 mensen in productie, kwaliteit, veiligheid, onderzoek en ontwikkeling, productontwikkeling, verpakkingsontwerp en marketing. De site ontwikkelt, test en produceert verpakkingen voor voeding, drank, gezondheidszorg en gespecialiseerde toepassingen.

Amcor zal in het Amcor Innovation Center Europe (AICE) samenwerken met merken om verpakkingsoplossingen te ontwikkelen en te optimaliseren. De experts van Amcor zullen klanten ondersteunen bij het ontwikkelen van duurzame verpakkingen voor een breed scala aan producten waaronder voedingsmiddelen, dranken, farmaceutica, persoonlijke verzorging en dierenvoeding.

Twee teams

“De opening is een investering in de ontwikkeling van meer duurzame, circulaire en innovatieve verpakkingen”, zegt Kris Buysens, Innovation Center Director in Gent. “Verpakkingen worden vaak gemaakt door twee afzonderlijke teams: de materiaalwetenschappers en bruikbaarheidsexperten. In ons AICE werken de knapste koppen uit beide teams samen en zijn ze uitgerust met de allernieuwste technologieën om onze klanten een alomvattende dienstverlening aan te bieden.”

In lijn met de toezeggingen van Amcor voor een verantwoorde industrie, is het Amcor Innovation Center Europe gehuisvest in een gebouw dat ontworpen en gebouwd is volgens de BREEAM-duurzaamheidsnormen. Ook heeft het bedrijf duurzaamheidsdoelen gesteld en heeft zichzelf verplicht om al zijn verpakkingen tegen 2025 recycleerbaar, composteerbaar of herbruikbaar te maken.