Nieuws Oost-Vlaanderen Verstraete IML maakt labels voor innovatieve eierdozen

Verstraete IML maakt labels voor innovatieve eierdozen

Verstraete IML maakt labels voor innovatieve eierdozen

DV_EggyPlay_DIGITAL“Innovatie is leuk. Dat bewijst het Deense Eggs Posure, een jong verpakkingsbedrijf, opgericht door het Nederlandse verpakkingsbedrijf Twinpack bv en de Deense voedingsproducent Hedegaard Foods A/S.

Hun missie? De ontwikkeling van creatieve verpakkingsconcepten voor de eierindustrie. Het paradepaardje daarbij is Eggyplay®, dat tegelijk dienst doet als verpakking én als duurzaam speelgoed. Want de dozen werken als klikbare bouwstenen, en passen perfect op elkaar zoals grote Duplo-stenen.  De kleurrijke eierdoos is gemaakt van kunststof, en verkrijgbaar in vier leuke knalkleuren. Kinderen kunnen er onder meer torens en kastelen mee bouwen.

Om goedgekeurd te worden als herbruikbaar speelgoed en een CE-certificaat te krijgen, moesten de dozen vaatwasbestendig zijn. En zo kwamen Twinpack en Hedegaard terecht bij bij Verstraete IML uit Maldegem.

“Omdat Verstraete IML ondertussen wereldwijde bekendheid geniet”, zegt marketing- en communicatiemanager Hilke Van de Geuchte, “was de samenwerking met Eggs Posure snel beklonken, aangezien wij labels produceren met met vaatwasbestendige inkten en een speciale laklaag. Die beschermt de kleuren en de kwaliteit van het IML-label perfect tegen veelvuldige wasbeurten.”

Omdat de eierdozen niet worden weggegooid maar een tweede leven krijgen als speelgoed, zijn ze uiteraard heel milieuvriendelijk. Bovendien bestaan ze uit honderd procent recycleerbaar polypropyleen. En de dozen wegen veel minder dan klassieke eierdozen.   Dankzij het slimme ontwerp nemen ze ook maar half zoveel stapelruimte in, wat het transport aanzienlijk efficiënter maakt.

“Verstraete IML is dan ook trots een aanzienlijk steentje bij te dragen tot het maken van dit bijzonder innovatieve product”, besluit Hilke Van de Geuchte.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.