Nieuws Oost-Vlaanderen Verstraete IML neemt Australische IML producent over 

Verstraete IML neemt Australische IML producent over 

Verstraete IML neemt Australische IML producent over 

MALDEGEM – Het groeiverhaal van Verstraete IML kent nu ook een nieuw hoofdstuk down under, in het verre Australië. De Maldegemse producent van in mould labels (IML) voor kunststof verpakkingen neemt er de IML-producent Herrods over en versterkt daarmee zijn positie als wereldmarktleider in IML. ‘In mould labels’ zijn etiketten die versmolten worden met een kunststof verpakking; zo ontstaat een mono-materiaal verpakking die perfect recycleerbaar is. Voorbeelden zijn margarinevlootjes of dozen voor roomijs.

De in mould label-markt blijft wereldwijd groeien en zowel Verstraete als Herrods staan bekend als innovatieve spelers in de markt. “Dankzij continue investeringen in de medewerkers, bedrijfsprocessen en technologie, is Herrods al jarenlang een vaste partner van lokale en internationale merken. Er wordt momenteel geïnvesteerd in een derde drukpers om de stijgende vraag naar IML-producten te kunnen volgen”, licht Peter Grugeon, Managing Director van Verstraete IML, toe. 

Verdere groei in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland

Om zijn marktpositie in het buitenland te versterken, richtte Verstraete IML in 2018 al een productie-unit op in Batavia, Ohio (US). Het bedrijf stelt er een vijftigtal mensen tewerk en ziet de capaciteit groeien. Met de overname van Herrods wordt nu ook de positie in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland bestendigd.

“De bijkomende capaciteit en nabijheid aan de markt zal ons helpen om bestaande maar ook nieuwe klanten in Australië en Nieuw-Zeeland beter en sneller te beleveren en laat ons ook toe om door intense samenwerking onze positie in Azië verder uit te bouwen”, geeft Peter Grugeon mee. “Wij zijn dan ook zeer verheugd met deze belangrijke mijlpaal voor zowel Herrods als Verstraete IML.”

Ook bij Herrods enkel positieve geluiden: “Verstraete IML is dé partner bij uitstek voor grote en kleine spelers op de markt en een leider op het vlak van innovatie en duurzaamheid”, vertelt Justin Bennett, Managing Director van Herrods. “Het bundelen van onze krachten opent nieuwe mogelijkheden voor lokale en internationale groei; terwijl we daarbij toch onze eigenheid kunnen bewaren.”

Integratie die ruimte laat voor eigenheid

Herrods IML is gevestigd in Melbourne, werd opgericht in 1963 en telt 69 medewerkers. De komende weken wordt een integratieproject opgestart om het samengaan van de beide bedrijven zo vlot mogelijk te laten verlopen. De bedrijfsnaam van Herrods zal hierbij behouden blijven. Financiële details over de overname worden niet vrijgegeven.

Verstraete IML telt 600 medewerkers verdeeld over drie productiesites in Maldegem, Ursel en Batavia (US). In 2020 realiseerde het bedrijf een omzet van 150 miljoen euro. Verstraete IML is onderdeel van Multi-Color Corporation; de grootste producent van labels ter wereld. De Belgische vestigingen produceren sinds dit jaar volledig CO2-neutraal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.