Nieuws Oost-Vlaanderen Verstraete IML stapt mee in de Healthy Week

Verstraete IML stapt mee in de Healthy Week

Verstraete IML stapt mee in de Healthy Week

MALDEGEM – Van 14 tot 18 mei organiseert sportmedisch centrum Mensana een Healthy Week, met heel wat activiteiten voor jong en oud rond gezond werken. Ook Mensana-partner Verstraete IML uit Maldegem, gespecialiseerd in ‘in mould labeling’, neemt deel. Onder meer via een lezing over burn-out en een plank-challenge.

Nieuwe zorgmetropool in groene omgeving

Mensana wil particulieren en bedrijven op een gezonde manier in beweging krijgen, en doet dat vanuit zorgcampus Sanapolis in Sijsele. Om de verhuis binnen de site van Sanapolis te vieren organiseert het centrum heel toepasselijk een Healthy Week, boordevol gezondheidsitems als een urban trial, blessurepreventie, schoenadvies, workshops, meet én greets met topsporters en rondleidingen. Windy Lycke van Mensana: “Al die activiteiten zijn gratis, maar er kunnen vrijblijvend donaties gedaan worden ten voordele van Think Pink. Iedereen is van harte welkom.”

Plank-challenge

Ook Verstraete IML, dat onder de noemer ‘we care’ een actief eigen vitaliteitsbeleid heeft (onder meer uitgewerkt door Mensana), neemt deel aan de Healthy Week. Zo gaat Verstraete IML woensdag 16 mei de plank-challenge aan: gedurende één minuut met zoveel mogelijk medewerkers de plank-houding aannemen. Op donderdag 3 mei komt alvast een Mensana-kinesitherapeut langs bij Verstraete IML voor een spierversterkende voorbereiding.

Samen voor gezonde medewerkers

Donderdag 17 mei is dan weer de ‘dag in het kader van burn-outpreventie’, met als centrale spreker Michael Portzky, neuropsycholoog en auteur van het boek ‘Veerkracht’. Verschillende artsen en werkgevers zullen het hebben over signalen bij burn-out herkennen en concrete initiatieven nemen om die te voorkomen. Onder meer Verstraete IML zal getuigen hoe een efficiënt en proactief gezondheidsbeleid werkt om burn-out en absenteïsme te verminderen. Aansluitend zal Mensana toelichten hoe ze bij Verstraete IML medewerkers motiveren om meer te bewegen. Ongetwijfeld een inspirerende sessie voor werkgevers, HR-medewerkers, leidinggevenden, artsen en zelfstandigen.

Kortom, tussen 14 en 18 mei zetten Mensana en Verstraete IML mensen in beweging!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.