Nieuws Oost-Vlaanderen Vier jonge twintigers openen samen ambachtelijke slagerij

Vier jonge twintigers openen samen ambachtelijke slagerij

Melissa, Kenzo, Miguel en Laura openden vorige week hun ambachtelijke Slagerij Asnee, waar ze alles zelf doen. Foto cte

Vier jonge twintigers openen samen ambachtelijke slagerij

Assenede heeft opnieuw een slagerij: de ambachtelijke Slagerij Asnee, gerund door vier twintigers. En ze hebben er zin in. “Alles zelf doen, kost veel meer tijd. Maar de klanten hebben niet liever.”

Slagerij Asnee in de Diederikstraat is het beginnende familiebedrijfje van twee koppeltjes: Kenzo Vancouillie en Melissa Verhelst werken er samen met Miguel Verhelst en Laura Heyman. Schoonbroers Kenzo (27) en Miguel (21) staan in het slagersatelier, schoonzussen Melissa (25) en Laura (23) doen de winkel.

Met flexi-jobbers erbij, want Assenede loopt storm voor haar jonge – en enige – slagerij. “We waren afgelopen weekend constant met zes aan het bestellen: de klanten stonden tot buiten”, zegt Laura, die in aanloop naar de opening al een filmpje op Facebook postte van Kenzo en Miguel met hun visie op de stiel.

Hard werken

Maar het leven van een slager die alles zelf wil doen, is zwaar. “Het is hard werken: vijftien uur en meer. De meesten denken dat onze werkdag stopt als de winkel dichtgaat, maar er moeten ook nog slaatjes en dagschotels worden bereid. Het privéleven is nu even iets minder. Het is heftig, maar daar doen we het voor. De eerste week vlogen al 400 kleine droge worstjes over de toonbank.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.