Nieuws Oost-Vlaanderen Vier "makers" week lang "hofleverancier" van Hof van Cleve

Vier "makers" week lang "hofleverancier" van Hof van Cleve

Vier "makers" week lang "hofleverancier" van Hof van Cleve

hof-van-cleveSterrenchef Peter Goossens kiest elke dag voor ambachtelijke producten om op topniveau te kunnen koken en zijn gasten een fijne ervaring te garanderen. Zowel het interieur als de keuken van het Hof van Cleve ademen die ambachtelijke spirit en identiteit. Op vraag van ‘De Makers’, de UNIZO-werking voor maakbedrijven, daagde Peter Goossens ambachtelijke ondernemers uit om iets te creëren dat hij kan gebruiken in het Hof van Cleve. Hij koos de Amuse van Regine Moreel, Cult Vegetainer van Jean-Pierre Galeyn, Sabi Seat van Eva Vandewalle en Tafel Travers Envers van Benjamin Van Maldeghem uit 117 inzendingen als winnaars. Zij mogen zich een week lang “Hof”-leverancier noemen voor het Hof van Cleve.

De Cult Vegetainer van Jean-Pierre Galeyn van het bedrijf Tradewinds uit Drongen is een verhoogde moestuin voor verse groenten en kruiden. Gemaakt uit 3mm dik gegalvaniseerd staal en paddock hout. Zeer gebruiksvriendelijk en waterresistent. (Tradewinds – www.trade-winds.be).

Sabi Seat van Eva Vandewalle van Wallace uit Brugge in samenwerking met Art Concept  is een handgesmede ‘sling chair’, een stoel met handgenaaid zadelleren zit, in vorm gebracht rond het oneindige en uniek gevormde staal (Eva Wallace – www.evawallace.be).

Tafel Travers Envers van Benjamin Van Maldeghem (Hout&Meubel – www.houtenmeubel.be)  uit Ronse is een elegante, tijdloze tafel. Je kiest zelf de houtsoort en het kleur om de tafel in je bestaand interieur in te passen.

Amuse van Regine Moreel zijn keramieke schaaltjes gemaakt door mensen met een verstandelijke handicap in Mivalti vzw uit Tielt. (www.mivalti.be).

De 4 winnende producten en hun makers werden voorgesteld in SONS, ‘Shoes or no Shoes?’ in Kruishoutem. Een museum dat drie exceptionele schoenencollecties toont in een uniek kader en zo ook aansluit bij ambacht en vakkennis. Het gebouw van hoogstaande architectuur in de velden van de Vlaamse Ardennen is eigendom van de schoenengroep Cortina.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.