Nieuws Oost-Vlaanderen Vier vrienden openen eerste Escape Room in Lokeren

Vier vrienden openen eerste Escape Room in Lokeren

Vier vrienden openen eerste Escape Room in Lokeren

LOKEREN – Sinds vorige donderdag heeft ook Lokeren haar eigen Escape Room. Vier vrienden bouwden een voormalige dokterswoning en een kruidenierswinkel aan de hoek van de H.Hartlaan en de P. Tackstraat om tot ‘Collabyrinth’. Deelnemers moeten er als infiltrant de confrontatie aangaan met een malafide luchtvaartmaatschappij. Doel is om binnen de 75 minuten de zaak tot op het bot uit te spitten en hopelijk te kunnen ‘ontsnappen’.

Escape rooms zijn de laatste jaren enorm populair in België. De eerste opende in 2014 zijn deuren in België. Ondertussen telt ons land al 223 spelkamers verspreid over 54 steden. Met de opening van Collabyrinth kan je nu ook in Lokeren een poging wagen om te ontsnappen uit een kamer vol raadsels.

“Het idee om in Lokeren een Escape Room uit de grond te stampen, ontstond anderhalf jaar geleden”, vertelt Bart De Smet die met zijn vrienden Cédric Houthave, Valentijn Spruyt en Ben Goossens de plannen tot uitvoering bracht. “We zijn echt gefascineerd door Escape Rooms. Van kindsbeen af ontwierpen we al ontsnappingsspelletjes voor elkaar. Dat we ooit onze eigen Escape Room zouden openen, was eigenlijk een evidentie.”

Centrale ligging

Door zijn perfecte ligging tussen Dendermonde en Gent, de woonplaatsen van de bedenkers, én omdat een Escape Room er tot nog toe ontbrak, vormde Lokeren de ideale uitvalsbasis voor de vier. Sinds donderdag kunnen teams van 2 tot 6 personen er zich laten opsluiten in een kamer. Het hele project werd aangekleed met de luchtvaart als rode draad.

“Als infiltrant moet u de confrontatie aangaan met de CEO van het luchtvaartbedrijf ‘Pacific Flights’ om dan te proberen te ontsnappen door het oplossen van een reeks puzzels en raadsels”, legt Bart De Smet het thema van hun Escape Room uit. “Raak je binnen de 75 minuten buiten, dan is de missie geslaagd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.