_Q5A1697

Vierde generatie stopt Klaartjes Kaas in een nieuw jasje

Sint-Niklaas – Vandaag stelde familiebedrijf De Wilde kaasrijperij hun vernieuwde Klaartjes Kaas voor in restaurant ‘t Korennaer. De bekroonde Goudse kaas wordt al decennialang vakkundig gerijpt in de kaasrijperij in Sint-Niklaas. Met het nieuwe logo en de slogan ‘Kaas voor Kenners’ wil het familiebedrijf de unieke smaak van hun ambacht verder op de kaart zetten. Voor de gelegenheid ontwikkelde chef Edwin Van Goethem drie unieke recepten met de bekroonde kaas.

De unieke smaak van Klaartjes Kaas is al sinds 1987 het resultaat van een geslaagde combinatie van twee werelden: Hollandse Gouda gerijpt op Belgische bodem. De Noord-Hollandse Gouda krijgt z’n kenmerkende smaak doordat de zilte grond een rijke voedingsbodem is voor de weidemelk, die de basis vormt van Goudse kaas. De piepjonge Goudse kazen komen op 4 weken aan uit Nederland in het Waasland, waar ze onder het toeziend oog van de kaasmeester verder rijpen.

“Ons geheim? Dat zit in het samenspel van temperaturen, luchtvochtigheid en verse lucht. Zo kan een perfecte rijping gestuurd worden. In onze rijperij speelt de natuur mee in de smaakvorming van de kazen want de wisseling van de seizoenen bepalen mee de luchtvochtigheid en temperatuurschommelingen. Tijdens de rijping worden de kazen met de hand gedraaid, dit alles zorgt voor een superieure kwaliteit”, aldus kaasmeester Filip De Wilde.

Meermaals in de prijzen

Klaartjes Kaas viel meermaals in de prijzen op de World Cheese Awards. Hun 12 maanden gerijpte kaas ‘perfect oud’ won al 3 zilveren medailles. In 2018 was het de beurt aan de iets jongere variant, pittig belegen (6 maand rijping). Met een uitgebreid assortiment van maar liefst zeven varianten Goudse kazen is er voor elke kaasliefhebber een variant naar zijn/haar smaak.

Rebranding

Vanaf april zit Klaartjes Kaas in een nieuwe verpakking. Met een nieuw logo, een sterke slogan en een frisse uitstraling wil Céline De Wilde inspiratie geven om de ambachtelijke lekkernij verder op de kaart te zetten in België. Naar aanleiding van deze vernieuwing creëerde topchef Edwin Van Goethem, van restaurant ’t Korennaer in Nieuwkerken drie gerechten met Klaartjes Kaas. Wie zelf aan de slag wil met Klaartjes Kaas, kan de recepten ook terugvinden op de nieuwe website.

De Wilde Zuivel

Klaartjes Kaas is een merk van De Wilde Zuivel in Sint-Niklaas. Het familiebedrijf dat in 1945 werd opgericht door Cyriel De Wilde, is één van de weinige kaasgroothandels met een eigen kaasrijperij in België. Oorspronkelijk was het bedrijf gericht op eieren en boter, maar de passie voor kaas ontstond bij Filip De Wilde, die de kaasrijperij verder uitbreidde toen hij in 1984 aan boord kwam. Zes jaar geleden stapte dochter Céline De Wilde mee in het familiebedrijf. Zij is intussen de vierde generatie en wordt door haar vader opgeleid om de kennis en ambacht van de kaasrijperij verder te zetten.

Verkooppunten

Klaartjes Kaas is beschikbaar bij de betere kaaswinkels, slagers, marktkramers, bakkers en delicatessezaken. Voor een volledig overzicht van de 180 verkooppunten kan u de website raadplegen. Winkelpunten die graag Klaartjes Kaas willen verdelen, kunnen ook contact opnemen via de website.