Nieuws Oost-Vlaanderen Vijf Aalsterse ondernemers krijgen starterspremie van de stad

Vijf Aalsterse ondernemers krijgen starterspremie van de stad

Vijf Aalsterse ondernemers krijgen starterspremie van de stad

AALST – De Aalsterse ondernemers staan niet stil. Het college van burgemeester en schepenen heeft opnieuw 5 starters bekendgemaakt die een Aalsterse starterspremie van 3.500 EUR in de wacht slepen. Op deze manier geeft de stad hen een duwtje in de rug voor een vliegende start bij de aanvang en uitwerking van hun zaak. In februari kregen 10 andere starters deze premie al.

De stad erkent het belang van startend ondernemerschap om het lokaal economisch weefsel verder te versterken. Door de coronacrisis zijn de creatieve en innovatieve ideeën van starters meer dan ooit van groot belang. De stad wenst met de starterscontracten een aantrekkelijk startersklimaat te scheppen en zo de slaagkansen van jong ondernemerschap te verhogen. Dankzij het starterscontract kan de startende ondernemer genieten van een toelage van 3.500 EUR. Daarmee kan de starter investeringen bekostigen, vormingen volgen of professioneel advies inwinnen.

Schepen van Lokale Economie Katrien Beulens: “Starters zijn de olie om onze economische motor draaiende te houden. Wij willen hen dan ook kansen geven om zich te ontplooien. De originaliteit en creativiteit van Aalstenaars is fantastisch en resulteert opnieuw in een aantal mooie starterszaken. Aan de twijfelaars: waag dus zeker jullie kans in een volgende ronde, wij geven jullie immers graag dat kleine duwtje in de rug.”

Tot 22 augustus 2021 konden startende ondernemers zich kandidaat stellen voor de tweede reeks starterscontracten. De ingediende dossiers werden vakkundig beoordeeld door een professioneel beoordelingscomité. Ieder business- en financieel plan werd grondig bestudeerd en beoordeeld. Tijdens de laatste fase kregen de kandidaten ook de kans zich mondeling te verdedigen via een sales pitch die plaatsvond in Utopia. Er kwamen 5 kandidaten uit de bus die de premie in de wacht sleepten.

Zij werden geselecteerd

De geselecteerden zijn Lisa Christiaens en Klaartje Timmermans van Bar Blend, een koffiebar waarin workshops worden gegeven, Steven de Bruyne van de smeerpasta Meigt op basis van Aalsterse vlaai en Olav Cornut van Dokters in spé een online leerplatform voor toekomstige geneeskundestudenten. Er zijn ook 2 starters uit de sneakerwereld: Thijs Van Impe van Tazz Customs, een atelier voor gepersonaliseerde sneakers en ondernemersduo Willem Raes en Jules François van Camping Kicks een pop-up die iedere zomer unieke sneakers verkoopt.

Binnenkort start een volgende indienronde waarbij Aalsterse starters opnieuw een dossier kunnen inzenden om kans te maken op deze premie. Meer info verschijnt binnenkort, houd de website www.aalst.be/ondernemen en de Facebook-pagina Economie Aalst in de gaten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.