Wij

Vijfde generatie neemt fakkel over bij lingeriezaak Potiau

GENT - Lingeriezaak Potiau is al decennialang een vaste waarde in de Langemunt in Gent. Lucrèce Potiau baatte 42 jaar lang de winkel uit, maar geeft nu de fakkel door aan dochter Natasja Meeus.

Vijf generaties terug, in 1910, stapten de betovergrootouders van Lucrèce Potiau wekelijks met de stootkar vanuit hun korsettenwinkel in Sint-Niklaas naar de markt van Antwerpen. Nu, meer dan een eeuw later, is de zaak nog steeds een familiale aangelegenheid.

Na 42 jaar heeft Lucrèce besloten om de fakkel door te geven aan haar dochter Natasja. Maar dat stond niet altijd in de sterren geschreven. "Op mijn twintigste dacht geen haar op m’n hoofd eraan om de lingeriewinkel over te nemen", lacht Natasja. "Maar door hier jaren geleden toch te komen werken, ben ik er mijn hart verloren. Ik zet de zaak met veel enthousiasme verder."

De overdracht was een uitgelezen kans voor een opsmukbeurt, vonden moeder en dochter. Ze kozen voor een nieuwe etalagelook en lichtere tinten op de muren. "Maar de persoonlijke service, die blijft. Wat goed is, moet je niet veranderen", besluit Lucrèce.