Jobbeurs Temse 2 Kenny (41) was een van de vele werkzoekenden op de jobbeurs. Foto: pvs

Vijfde Jobbeurs Temse is succes: “250 bezoekers tijdens het eerste uur”

In Temse vond donderdagmiddag tussen 14 en 19 uur de vijfde editie van de Jobbeurs Temse plaats. 27 bedrijven uit de regio ontvingen in de gebouwen van het tijdelijke VDAB-Competentiecentrum honderden werkzoekenden die willen werken in de regio. “De opkomst is massaal. Werkzoekenden in contact brengen met bedrijven, dat maakt mij gelukkig”, vertelt organisator Philippe Van Robaeys.

Voor de jobbeurs bundelden opnieuw Ondernemend Temse vzw, het gemeentebestuur en VDAB de krachten. “De samenwerking tussen de drie partners verloopt fantastisch, dat is mee aan de basis van het succes van de jobbeurs. Normaal organiseren we de beurs elke twee jaar, maar omdat de vraag zo groot was, doen we het nu jaarlijks”, vertelt Van Robaeys.

“We hebben het eerste uur al meer bezoekers mogen ontvangen dan heel de editie van vorig jaar. De mensen stonden al een uur voor de opening aan te schuiven. Bedrijven en werkzoekenden met elkaar in contact brengen, dat maakt mij gelukkig.”

De grote opkomst is positief, maar de organisator ziet het ook als een teken aan de wand dat bepaalde sectoren zich in moeilijkheden bevinden. “Sommige bedrijven lassen een wervingsstop in. Vooral bedrijven in retail en transport hebben het moeilijk”, vertelt Van Robaeys.

Knelpuntberoepen

De 27 aanwezige standhouders bieden een brede waaier aan vacatures, maar ze zijn vooral op zoek naar personeel in knelpuntberoepen. Technische profielen en IT’ers blijven gewild. Dat is ook zo voor Transportbedrijf Gilbert De Clercq uit Temse. “We proberen alles in eigen beheer te doen, zoals carrosseriewerken, onderhoud,… Dat maakt dat we mensen nodig hebben die dit kunnen uitvoeren. Aangezien ons hoofdkantoor zich in Temse bevindt, is deze jobbeurs voor ons heel interessant”, vertelt HR-manager Robby Cap. “Aangezien we in België met meer dan honderd voertuigen rondrijden, mogen vrachtwagenchauffeurs met een rijbewijs CE zich ook steeds bij ons melden.”

HR-manager Robby Cap. Foto: pvs

Een van de bezoekers van de beurs was Kenny Blancquaert (41). Hij heeft er het voorbije jaar een moeilijk parcours opzitten en zoekt werk in de logistieke sector. “Ik ben dit jaar zwaar ziek geweest. Ik lag met longproblemen vijf weken in het ziekenhuis”, vertelt Kenny. “Mijn toenmalige werkgever had voor mij geen werk meer, dus ik kom hier mijn licht eens opsteken voor een job in de logistieke sector. Liefst een administratieve functie, want door mijn gezondheidsproblemen moet ik het rustiger aandoen. Hopelijk kan ik ergens tijdelijk beginnen om dan stelselmatig naar een voltijdse functie te evolueren.”

Door gezondheidsproblemen moet Kenny (41) op zoek naar ander werk. Foto: pvs