2_49d67b10498ce110afdd8f483ec03ca7

Virus- en bacterievrij naar kantoor dankzij Goveco

WETTEREN – De luchtkwaliteit in binnenruimtes is actueler dan ooit. Samen met de coronacrisis ontstond de vraag hoe we kleinere ruimtes virus- en bacterievrij kunnen maken. Het Wetterse bedrijf Goveco vond hier een antwoord op. In samenwerking met een externe partij ontwikkelde de verdeler van ventilatieproducten de UVC Pectra, een luchtontsmettingstoestel dat kleinere ruimtes virus- en bacterievrij maakt. Om het product te lanceren in België en Nederland zoekt Goveco financiering via een crowdlendingcampagne bij WinWinner. Na twee weken staat de teller al op €36.500.

De onderneming vormt al jarenlang een gevestigde waarde op de markt van ventilatiemateriaal. “Goveco bundelt ventilatieproducten van Belgische fabrikanten, om de pakketten vervolgens wereldwijd te verspreiden”, legt zaakvoeder Steven Gobert uit. “Ter plaatse werken we samen met lokale verdelers of partners die ervoor zorgen dat de ventilatieproducten terecht komen in ruimtes zoals kantoren, horecazaken en scholen.” Met lokale vestigingen in Canada, Nigeria, Dubai, Cyprus en Kenia is de onderneming op zo goed als elk continent vertegenwoordigd.

“We verkopen niet zomaar producten door”, benadrukt Steven. “We zetten het aanbod van onze fabrikanten om in euro’s én bieden duidelijke oplossingen. En dat op de internationale markt. De sleutel daarbij is meerwaardecreatie.” Die meerwaarde creëert de onderneming door correcte en stipte logistiek, een compleet aanbod en een efficiënte samenwerking te garanderen. De kwaliteitsstempel loont. Goveco fungeert niet alleen als voorkeurspartner van een aantal belangrijke spelers, maar heeft ook meerdere exclusiviteitscontracten met gevestigde waarden in de sector.

 

Een nieuwe wind

De coronacrisis maakte topics als ventilatie en luchtkwaliteit in binnenruimtes actueler dan ooit. Een goed ventilatiesysteem vormt de voorwaarde om sociale interactie in binnenruimtes opnieuw mogelijk te maken. Vanuit die vaststelling ontwikkelde Goveco in samenwerking met een externe partij de oplossing.

“De UVC Pectra is een luchtontsmettingstoestel dat kleinere ruimtes zoals klaslokalen of kantoren bacterie- en virusvrij maakt aan de hand van UVC-licht. De technologie bewees haar werking reeds in de industriële en medische sector. Dankzij het toestel kunnen mensen veilig en comfortabel de interactie aangaan in eenzelfde afgesloten ruimte”, aldus Steven Gobert, zaakvoerder Goveco.

Op die manier reageert de onderneming op de huidige situatie: “Met onze eigen UVC Pectra spelen we in op de heersende vraag naar ventilatieproducten ten gevolge van de pandemie. Het bestaande aanbod is beperkt en die opportuniteit willen we grijpen.” Tegelijkertijd waait met de productie van een eerste eigen toestel een nieuwe wind door de onderneming.

Steven kan niet wachten om de UVC Pectra in België en Nederland te lanceren: “Om het product definitief op de markt te brengen, startten we een crowdlendingcampagne op het Gentse investeringsplatform WinWinner. Op die manier hopen we op korte termijn ruimtes zoals scholen en kantoren virus- en bacterie vrij te maken.”

Investeren in de crowdlendingcampagne van Goveco kan nog tot en met 2 juni 2021. Meer informatie vind je op het WinWinner-platform.