Fish Dish

Vis duur? Kenneth en Andi verkopen gegrilde zeebaars voor de prijs van een pizza: “Dit miste Deliveroo nog”

Vis prijzig? Dat idee willen Kenneth (43) en Andi (35), twee ingenieurs, de wereld uithelpen. In hun gloednieuw restaurant in Gent verkopen ze gegrilde vis en papillot van zalm voor de prijs van een pizza. “De marges zijn klein, maar we mikken op volume”, zeggen ze.

Thaise curry, lasagne, frietjes, stoverij. Een overvloed aan keuze op Deliveroo, maar naar vis ga je lang zoeken. Een gat in de markt volgens Kenneth en Andi die al jaren samen werken als ingenieur. “Andi is van Albanië”, zegt Kenneth. “Daar zijn heel veel kleine shops die vis grillen en aan huis leveren. Wij willen dat concept naar hier brengen.”

Op donderdag 30 mei opent het duo een pop-uprestaurant in de Dampoortstraat in Gent, Fish Dish. Op de kaart staan gegrilde vis en papillot, met verse vis van de Belgische kust, voor dezelfde prijs van een pizza of een poke bowl. Een dorade in zijn geheel kost tien euro, een papillot van schelvis twaalf euro. 

Foto: if

“Vis heeft de naam van een luxeproduct te zijn”, zegt Kenneth. “Maar als je dat koopt bij de groothandel valt dat heel goed mee.” Al is tien euro voor een gegrilde vis wel heel weinig als je alle kosten meerekent. “Onze marges zijn zeer laag, dat klopt, maart we mikken op volume. We willen vis naar de massa brengen. Op termijn willen we van Fish Dish een keten maken.”

Voor de kinderen is er een papillot met witte druiven, voor de vegans een papillot met paprika en plantaardige feta. Er zijn ook bijgerechten zoals puree met een parmezaankorst, een zorgvuldig samengestelde wijnkaart en desserts zoals chocolademousse en raketijsjes uit het vuistje.

Langskomen of laten leveren kan tot en met 30 juni. “Je zou het niet meteen denken, maar papillot is eigenlijk ideaal voor Deliveroo”, zegt Kenneth nog. “Doordat het in bakpapier zit, afgesloten met een touw, blijft het lang vochtig en warm. Of je het bij ons opeet of thuis, het is even lekker.”

Foto: if