Nieuws Oost-Vlaanderen Vito lanceert met Brilliant kennisbank met innovatieve technologieën

Vito lanceert met Brilliant kennisbank met innovatieve technologieën

Vito lanceert met Brilliant kennisbank met innovatieve technologieën

aaaaaaaaaakvdsNu al is disruptie één van de woorden van het jaar. Dag na dag beseffen kleine en en grote ondernemingen dat duurzaam innoveren en daar de nodige commerciële successen aan koppelen dé belangrijkste uitdaging is voor de komende maanden en jaren.

Innovatietrajecten gaan echter gepaard met specifieke expertise, uitgebreid onderzoek en aanzienlijke investeringen. En dan moet de effectieve ontwikkeling en succesvolle commercialisering nog starten. Vandaar dat alle hulp welkom is.

Die wordt staks ook aangereikt door VITO, het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek, dat ook een kantoor heeft in Gent. Het stelt immers zijn uitgebreide kennis rond duurzame chemie, energie, landgebruik, gezondheid en materialen, ter beschikking van de bedrijven.

“Wij vertalen onze expertise naar concrete oplossingen op vragen rond duurzaam produceren of procesoptimalisatie”, legt Karen Vanderstraeten uit. “Ook de kmo kan zeker bij ons terecht (www.vito.be/kmo).”

VITO lanceert nu op 1 oktober “Brilliant” tijdens een gratis event in Antwerpen waarvoor geïnteresseerden zich wel moeten registreren. Dat kan via https://brilliant.vito.be. “Het gaat om een kennisbank vol innovatieve technologieën”, geeft Karen Vanderstraeten aan. “Dat moet voor de ondernemers die op zoek zijn naar duurzame innovatie een echte inspiratiebron zijn.  Ondernemers zullen de kennisbank kunnen raadplegen en er de technologieën vinden die relevant zijn voor hun business.   We zullen ook regelmatig informeren over nieuwigheden en expertise en het is ook de bedoeling om rond de kennisbank een echte community te bouwen, een  netwerk waarin bedrijven, gebrand op duurzame innovatie, elkaar ontmoeten.”

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.