© if © if

Vittorio zoekt overnemer voor zijn café in Overpoort

Bar Atlas in de Overpoort zoekt een overnemer. Huidig uitbater Vittorio Bombello wil het niet aan de eerste de beste overlaten. "Het moet een leuke zaak blijven. Ik heb de bar graag uitgebaat."

Drie jaar geleden nam Vittorio Bar Atlas op de hoek van de Overpoortstraat en Stalhof over. Vol goede moed begon hij aan het nieuwe avontuur, maar corona gooide al snel roet in het eten. “Achttien maand konden we niet helemaal openen door corona. Ik heb eigenlijk drie jaar lang een beetje zwarte sneeuw gezien”, vertelt hij.

Toen Atlas terug open mocht, verliep alles vlot, totdat een groep Ierse voetbalfans in september amok maakte rond zijn zaak. De Shamrock Rovers uit Dublin hadden die bewuste avond een match met 3 - 0 verloren van KAA Gent. “Toen ik om 6 uur ging sluiten, kwam die groep plots op mijn café af. Onmiddellijk voelde ik dat er iets niet klopte”, vertelde Vittorio daar toen over.

Ziekenhuis

De cafébaas vertelde hoe de mannen uit het niets met fietsen en stenen naar zijn zaak begonnen te gooien. Hij probeerde ze tevergeefs te sussen, maar kreeg daarop een steek in zijn schouderblad. Volgens Vittorio ging het om een kapot glas. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis en moest negen hechtingen krijgen. “Zoiets wil ik natuurlijk geen twee keer meemaken. Het is niet enkel daardoor dat ik stop, maar het speelt wel mee in mijn beslissing dat het genoeg is geweest”, zegt de uitbater. (lees verder onder de foto)

© if
© if

Zijn leeftijd speelt ook ook een rol, want Vittorio voelt zich klaar om een gezin te starten. “Dan is een job van 9 uur tot 17 uur beter.” Die nieuwe job heeft hij gevonden in het tuincentrum van zijn broer in Terneuzen, gespecialiseerd in indoor kweekoplossingen en voeding voor planten.

Wie geïnteresseerd is om Bar Atlas over te nemen, neemt best contact op met DW Immo in Ledeberg. “Ik wil het niet aan de eerste de beste overlaten. Het moet een leuke zaak blijven. Ik heb de bar graag uitgebaat.”