Nieuws Oost-Vlaanderen Vlaamse Isabelle Scheltjens verovert de wereld

Vlaamse Isabelle Scheltjens verovert de wereld

Vlaamse Isabelle Scheltjens verovert de wereld

SINT-MARTENS-LATEM – Isabelle Scheltjens is wereldberoemd met haar portretten gemaakt van stukjes glas. Haar werk hangt in galerijen van New York tot Parijs en van Hong Kong tot Dubai. Voor het eerst zijn haar portretten, die voor minstens 16.000 euro over de toonbank gaan, ook te bewonderen in eigen land. Nog tot 30 september maakt ze deel uit van de collectie die Ellen Christiaen en haar man William Vaesen, ex-manager van K3, in Sint-Martens-Latem tentoon stellen.

Geïnspireerd door haar echtgenoot die sinds jaar en dag al ‘bezig was met glas’ is het amper vier jaar geleden dat Isabelle een eerste voorzichtige poging deed om met stukjes glas een portret te maken. Het werd een portret van haar dochter en kon op heel wat ‘ooh’s & aah’s’ rekenen bij vrienden en familie.

 Heft in eigen handen

Isabelle trok haar stoute schoenen aan, maakte nog een werk, stak het in haar autootje en reed samen met haar man Dirk naar Monaco waar ze één van de grootste galerijen binnenstapte: “Hallo ik ben Isabelle en ik heb iets gemaakt zou ik het eens mogen tonen?”. Een half uur later hing het werk in de etalage in Monaco en dit mag gezien worden als het eigenlijke startschot van een verhaal met Hollywoodiaanse allure.

Wereldwijd beroemd

Drie jaar later maakt Isabelle Scheltjens deel uit van de permanente collectie van galerijen in New York, London, Parijs, Saint Tropez, Hong Kong, Singapore en Dubai. Een werk van Isabelle gaat -afhankelijk van het formaat- van de hand voor minstens € 16.000 met prijzen die oplopen tot boven de € 30.000.

Nog maar een paar weken geleden kocht de koning van Marokko Mohammed VI in Parijs twee werken van Isabelle voor in zijn privé-collectie en ook andere ‘rijken der aarde’ zijn fan van haar werk en hebben ‘een Scheltjens’ aan hun kunstcollectie toegevoegd.

The Boutique Gallery in Latem

Wereldberoemd dus in de kunstwereld maar tot op heden nobele onbekende in eigen land. En daar brengt The Boutique Gallery (Dorp 6 in Sint-Martens-Latem) nu verandering in. Deze eerste Belgische galerij van kunstliefhebbers Ellen Christiaen en William Vaesen werd begin juni opgestart. Het koppel baat ook reeds twee galerijen uit in Zuid-Afrika. Tot 30 september loopt in de nieuwe Latemse galerij nog de tentoonstelling ‘Distance Creates Beauty” om daarna voor twee maanden naar Knokke te verhuizen.

Een uniek en exclusief ontworpen werk van Isabelle Scheltjens is later dit jaar ook te zien in de tweede reeks van ‘Die Huis’ op de openbare omroep en zal daar een prominente plaats innemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.