Vlerick_Ford

Vlerick-studenten stuwen Ford mee in de goede richting

GENT - Drie studenten van de Vlerick School mochten zich namens en in samenwerking met Ford buigen over een wel erg belangrijk thema: de mobiliteit van de toekomst. De drie gelukkigen zijn Monica Ortiz Bolaños, Tomas Pinheiro en Jens Haemels.

Toen Henri Ford in 1903 zijn bedrijf stichtte, was het probleem van de mobiliteit ongetwijfeld één van zijn drijfveren. Ruim honderd jaar later heeft deze topic nog niets aan actualiteit ingeboet. Bij Ford wordt zelfs meer dan ooit nagedacht over de mobiliteit van de toekomst. Dit vergt een out-of-the box aanpak met inzicht in nieuwe concepten.

Ford kwam daarvoor aankloppen bij de Vlerick School en drie Vlerick-studenten mochten mee invulling geven aan de studie. De opdracht werd bij Vlerick tot een goed einde gebracht door Monica Ortiz Bolaños, Tomas Pinheiro en Jens Haemels. Ze werkten in samenwerking met het Ford-R&D Center in Aachen en met experts van de KUL. De Vlerick School is erg fier dat ze gekozen werd om in deze belangrijke innovatie opdracht te participeren. Bij Vlerick wordt dat een in company project (ICP) genoemd. 

Over de uitkomst van hun studie kan het drietal wegens redenen van confidentialiteit, weinig kwijt. Wat wel duidelijk is dat ze aan netwerkeconomie hebben gedaan, door ook start-ups in Duitsland en eigen land te betrekken bij het oplossen van het vraagstuk.