Picture2 Ann en Joris nemen je mee in hun rijdend hotel. Zij zijn chauffeur en brengen je naar eender waar in Europa. Foto yjs

Vloerverwarming, eigen kamer én Fiat in de koffer: Wase ondernemers lanceren hun ‘rotel’

SINT-GILLIS-WAAS - ‘Een rotel’, een hotel on the road. Zo omschrijven Joris (55) en Ann (56) van B&B Fruithof Tack in Sint-Gillis-Waas hun gloednieuwe luxueuze camper van 12 meter lang en 22 ton zwaar. Met hun ‘rotel’ wil het echtpaar koppels die een avontuurlijke en tegelijk comfortabele reis willen beleven, meenemen naar hun droombestemming. “Hoe lang en hoe ver we reizen, beslist het koppel zelf”, vertellen Joris en Ann.

‘Your luxury hotel on wheels’ valt er te lezen op de zijkant van het impressionante voertuig van Joris Tack en Ann De Wilde. Het paar baat samen een succesvol fruitbedrijf en Bed & Breakfast Fruithof Tack in Sint-Gillis-Waas uit. Binnenkort verwennen ze niet alleen gasten in hun B&B, maar ook in hun zogeheten rotel, een rijdend hotel.

Het is altijd al een droom geweest om een eigen camper te hebben”, steekt Joris van wal. “Door het VRT-programma De Columbus, waarin Wim Lybaert gasten meeneemt in zijn rijdend huis, kwam ik op het idee om hetzelfde te doen en mensen mee te nemen op vakantie. Concreet nemen mijn vrouw en ik twee gasten mee naar bestemming onbekend. Waar we heen gaan en hoe lang we reizen, bepalen de gasten zelf. We zijn ook erg flexibel. Als het bijvoorbeeld file is, hebben we altijd de mogelijkheid om een nabijgelegen stadje te gaan bezoeken.”

Fiat 500 mee in rotel

Het rotel heeft een waarde van zo’n één miljoen euro. Het voertuig is 12 meter lang, weegt zo’n 22 ton en is voorzien van heel wat luxe, zoals vloerverwarming en andere technische snufjes. “Onze gasten hebben hier echt wel de nodige privacy”, vult Ann verder aan. “Ze slapen achterin in een volwaardige kamer met badkamer en reizen zo op een bijzonder comfortabele manier. Eenmaal aangekomen op een locatie, kunnen ze er ook voor kiezen om eropuit trekken met de bijhorende fietsen of de fiat 500 die we achterin de camper kunnen opladen.”

In de koffer van de camper vind je een Fiat 500, waarmee je tijdens je reis nog uitstappen kan doen. Foto yjs

Hogere prijsklasse

Aan een reisje met het rotel van Joris en Ann hangt natuurlijk ook een prijskaartje. “Doordat zo’n trip steeds privé per koppel is, zitten we ook wel in een hogere prijsklasse”, verduidelijkt Joris. “Een vakantie met het rotel kan geboekt worden vanaf 250 euro per persoon, per dag. Veel hangt natuurlijk af van de locatie en de duur van de reis. Uniek is het in ieder geval, we hebben ons laten vertellen dat er slechts vijftien exemplaren in de wereld zijn.”

Komend weekend staan Joris en Ann op de Vakantie-expo in Antwerp Expo. “Tegen dan is ook onze website af en kunnen mensen de reis van hun leven boeken”, besluit het koppel.